Kérjen egyedi ajánlatot!

Ingyenes parkolás

Hatalmas raktárkészlet

Mikor a nyomtató az agyadra megy! A nyomtatás és a stressz - tonerklinika

Mikor a nyomtató az agyadra megy! A nyomtatás és a stressz

Csaba Tamasi

A lassú nyomtatás és a tonerköltségek

Rettentő kellemetlen, mikor egy csomó dolgot kellene kinyomtatni viszonylag rövid idő alatt és váratlanul nem működik a nyomtató (vagy valamiért nem azt csinálja, amire beállítottad).

Az még feljebb tornássza a vérnyomásod, ha csak vánszorog a nyomtatás. Csigatempóban jönnek az oldalak, amiket már rég le kellett volna adnod a főnöködnek… A tonerekben lévő kazetták rettentő drágák, így sokan elgondolkodnak azon, hogyan faraghatják le a nyomtatással járó eszméletlenül magas költségeket-és nem mindig születnek jó döntések.

Összegyűjtöttünk pár gyakori helyzetet, melyben a nyomtató okoz feszültséget.

És ebben a cikkben azt is megmutatjuk, milyen nyomtatási beállításokkal bírd jobb belátásra a „feleselő” nyomtatódat!

A csigalassú nyomtatási tempó

Különösen idegesítő (ráadásul kegyetlenül tintapocsékoló módszer). A nyomtatási beállításokban tudsz rajta változtatni.

Ideje felpörgetni a nyomtató teljesítményét! A körülményes nyomtatás rengeteg tintát eszik, továbbá az időddel sem bánik túl nagyvonalúan (és mint tudjuk, az idő manapság a legjelentősebb erőforrásaink egyike).

A csigalassú nyomtatási tempó

A nyomtatási beállítás géptípusonként különböző, inkább egy általános tervet ajánlunk a figyelmedbe. Rendszerint a Nyomtatási tulajdonságoknál tudsz magasabb fokozatra kapcsolni. A HP Photosmart 8450 esetében például a beállított nyomtatási sebességen kell állítani a Normal to Fast Draft-nál.

De minden nyomtatónál találsz egy „gyorsítósávot”, amit érdemes aktiválnod!

A méregdrága tinta és tonerköltségek

A PCWorld évek hosszú során át végzett elemzéseket nyomtató-, tinta és toner témakörében, melyek érdekes eredményekre vezettek. Szerintük sokszor áron alul, hihetetlenül olcsón adják el nekünk a nyomtatókat, majd azzal szúrnak ki velünk, hogy mérhetetlenül drágán adják hozzá a tonereket és a tintát.

Itt csak egy nyerő megoldás létezik arra, hogy ne kelljen folyamatosan kazettákért rohangálnunk a boltba: vegyünk minél nagyobb kapacitású toner-kazettákat (például 2000+ oldalkapacitásúakat), melyek sokáig használhatóak.  

A gyenge tonerek, hibás üzenetek és téves nyomtatások

Sajnos mindannyian ismerjük ezt az érzést: a nyomtató néha nem megkönnyíti az életünket, hanem alaposan felidegesít minket.

A tinta hiányát jelzi, mikor minden rendben a kazettával, és az sem ritka, hogy más nyomtatóval szeretne együttműködni, mint amire beállítottuk…

A gyenge tonerek, hibás üzenetek és téves nyomtatások

Egy-két nyomtatós sztori alaposan feltornázza a vérnyomásunkat!

Mit tehetünk a lázadó nyomtatók ellen? Olvasd el ezt a cikket, mert értékes tanácsokat adunk a „feleselő” nyomtatók megregulázásához!

Mikor a géphez már hazugságvizsgáló kell

Előfordult már veled, hogy „kifogyott a nyomtatóból a tinta” üzenetet kapsz, utánajársz a dolognak, és kiderül, hogy semmi gond nincs a kazettával?

A szakértők szerint a kazetta állapotára vonatkozó üzenetek a nyomtatók működésének egyik leglabilisabb részét jelentik. Ezért mindig ellenőrizni kell, mi a helyzet a tintával.

Erre sajnos mi sem tudunk jobb megoldást kínálni. Muszáj meggyőződni arról, valóban vészes a helyzet a tintát illetően, vagy csak a nyomtató ijesztget.

A kriminálisan rossz nyomtatvány titka: az újratöltött, újragyártott tonerkazetta

Az ember mindig faragni akar a költségeken, ám ez egy nyomtató esetében nem mindig szerencsés. Lehet, hogy döbbenetesen olcsó áron veszel újragyártott vagy újratöltött toner kazettát, de sajnos az is borítékolható, hogy az eredmény rettenetes lesz.

Mérhetetlenül boldog vagy, milyen olcsón megúsztad… A nyomtatóból érkező nyomtatvány minőségét látva viszont elégedettség helyett a rosszullét kerülget!

A kriminálisan rossz nyomtatvány titka: az újratöltött, újragyártott tonerkazetta

(Brutális eredmény: a kutatásokból kiderült, hogy a kevésbé megbízható gyártóktól származó nyomtatófestékek 40%-a egyáltalán nem használható).

Csak megbízható gyártótól származó minőségi tonert vásárolj, különben marad az idegeskedés a nyomtató mellett.

Nem ott nyomtatsz, ahol kellene?

A Windows sem mindenható, néha bizony kapitálisat téved: rossz nyomtatóra küldi a nyomtatási parancsot.

Az ilyen „eltérítések” során keresd a beállításokban az Eszközök és a Nyomtató opciót, ott tudod kiválasztani a megfelelő gépet. Állíts be dupla klikkeléssel alapértelmezettként, és minden rendben lesz!

A nyomtatófej betegsége és a Wi-fi nyomtatás

Minden nyomtatót érhet baleset, de a gyakran ismétlődő technikai problémák alaposan megviselik az idegrendszerünket. Főként akkor, mikor sürgősen szükségünk lenne pár minőségi nyomtatványra, ám azok helyett csak foltos, csúnya és olvashatatlan lapokat kapunk.

Mitől vadult meg a nyomtatónk? Ilyenkor rögtön a megoldáson gondolkodunk és sajnos sokszor kapkodni kezdünk… Fontos, hogy ne ess pánikba, inkább olvasd el cikkeinket, melyek a legkellemetlenebb nyomtatóproblémákkal és a megoldásokkal foglalkoznak!

Lehetséges, hogy a túl ritkán használt nyomtatófej miatt jelennek meg vízszintes vonalak a nyomtatványban? Miért lassú és gyenge a Wi-firől történő nyomtatás a hagyományos hálózati nyomtatással szemben?

Kegyetlenül lassú a hálózatnélküli nyomtató

Nem kérdés, hogy a hálózati nyomtatással nem veszi fel a versenyt a WI-Firől történő megoldás.

A vezeték nélküli opció otthon és az irodában is kényelmes lehet, viszont számtalan dolog lassítja. Nem a legtökéletesebb nyomtatási lehetőség.

A Wi-fi a távolság miatt mindig lassabb adatforgalmat okoz, kivéve, ha a nyomtatót közelebb helyezed a routerhez.

Jobban jársz, ha a hagyományos technikát választod és inkább gépről nyomtatsz.

Fejétől romlik a nyomtató, ha ritkán használod

Kevés dühítőbb dolog létezik annál, mint amikor a nyomtatóból egy okirat vagy más fontos dokumentum helyett csak vízszintes vonalakkal, foltokkal tarkított lap érkezik.

Vélhetően eltömődött a nyomtatófej. Ez akkor fordul elő, ha nagyon ritkán használod a tintasugaras nyomtatót. Nyomtass ki egy friss tesztoldalt ellenőrzés gyanánt: ilyenkor az a legfontosabb, hogy kitisztuljon a beszáradt tintaréteg.

Vélhetően eltömődött a nyomtatófej

A nyomtatói segédprogram is támogat a probléma azonosításában. Lépj be az Eszközökön belül a Nyomtató menüpontba, majd a „Tintasugaras problémák megoldása” pontot keresd. 

A legrosszabb esetben tisztító fúvókákat is használhatsz, ám előtte mindenképp beszélj egy nyomtató-szakértővel!

A papírtálca és a két oldalra nyomtatás módszere

A stressz eredetileg azért jött létre az evolúció során, hogy figyelmeztessen minket az életünket fenyegető veszélyekre, és azonnali forgatókönyvet aktiváljon bennünk a vészhelyzetek megoldására.

Például egy pampán felbukkanó tigris támadásakor azonnal éreztük, hogy muszáj menekülnünk. Merészebb B tervként agyunkban egy másik megoldáskészlet aktiválódott, melyben szerepelt a vadállat megölésének módszerét tartalmazó minta.

Manapság már nem a ránk rontó állatok miatt ébred bennünk stressz, hanem a lelki nyugalmunkat veszélyeztető technológiai anomáliák miatt.

A papírtálca a nyomtatás kritikus pontja

Gyakran kapsz fejfájást attól, hogy a nyomtatóból érkező papír idegtépően lassú tempóban érkezik? Akkor bizony a tálca a ludas a dologban!

Még a legnagyobb nyomtatómárkáknál is előfordul, hogy kis teljesítményű tálcát tesznek a nyomtatóba (A PCWord cikke szerint ez bizony már a HP-vel, a DELL-lel, de még a Xerox-szal is megesett).

Itt csak egy jótanácsunk van: mielőtt bárki nyomtatóvásárlásra adja a fejét, alaposan vizsgálja meg a tálca teljesítményét!

Ha már az üzletben teszteled a nyomtatási teljesítményt és az egyes oldalak kinyomása után érezhetően nagy a szünet, akkor messziről kerülni kell az adott gépet.

Egy csomó idegeskedést megspórolsz, mikor egy gyors nyomtatást segítő, profi tálcájú gépet veszel.

Üzenjen nekünk!

Üzenetét azonnal megkapjuk, kollégáink rövidesen válaszolnak

Üzletünk Debrecenben

Debrecen, Csapó u. 104.

Hétfő - Péntek: 08h - 17h

Hétvége: Zárva

Útvonaltervező

Üzletünk Debrecenben