Kérjen egyedi ajánlatot!

Ingyenes parkolás

Hatalmas raktárkészlet

Korunk nagy segítője - tonerklinika

Korunk nagy segítője. Mióta használunk nyomtatót?

Csaba Tamasi

Korunk nagy segítője

Mióta használunk nyomtatót?

A tintasugaras nyomtatás elterjedése a hetvenes évek folyamán nőtt meg, számos fejlesztéseket finanszírozó gyártónak köszönhetően. Ez a legelterjedtebb nyomtatófajta, és két típusa áll rendelkezésre, az egyik a folyamatos, a másik az igénynek megfelelő szórású. Előző működésének lényege, hogy egy töltésnek köszönhetően, mely a tintapatron belsejében van, egy úgynevezett buborék képződik, ez pedig gyors nyomáskülönbséget eredményez a kamrán belül, majd a tinta ennek a nyomásnak köszönhetően a papírra „lövődik”.

tintapatron működése

A lézeres nyomtatást 1969-ben találták fel. Ennek lényege, hogy egy lézersugár viszi fel a nyomtatott képet a dobhengerre, xerografikus eljárási móddal. A tömegtermelésre szánt lézernyomtatókat a nyolcvanas évek elején dobták piacra.

Mit tud egy „multi-nyomtató”?

A nyomtatók szavakkal ki sem mondható könnyebbséget nyújthatnak számunkra mondjuk a régi, hagyományos írógépekkel szemben, a még hatalmasabb előnyt pedig a multifunkcionális nyomtatók használata eredményez az embereknek. Már nem is tartjuk ezt furcsának, teljesen normális dolog számunkra, hogy ilyen magas szintű technológiával rendelkezünk.

Manapság már szinte minden második háztartásban megtalálhatóak a nyomtatók, már otthon is van faxunk, szkennerünk, néhányunknak már fénymásolója is. A multifunkcionális nyomtató pedig fentiek előnyeit ötvözi egy készülékben.

Rendkívül széles körű alkalmazhatóságot kínálnak, ráadásul energiafogyasztásuk az elmúlt éveket nézve is, folyamatos csökkenést mutat. A gyártók felismerték, hogy gazdaságosságukat is figyelembe kell venni a nagyobb számú értékesítés érdekében.

Hogy ezt hogyan oldják meg a fejlesztők, milyen lehetőségek vannak a felhasználás terén szükséges energia csökkentéséhez, arról a következő részben fogunk beszélni.

A multifunkcionális nyomtatókról bővebben

Az energia megtakarítás érdekében a gyártók sok mindent megtesznek, a fejlesztők folyamatosan a költségcsökkentés felé orientálódnak.

Ezek például olyan fejlesztések, mint a modern mechanizmus adta előnyök, ezen belül is a fixáló hengerek jóval gyorsabb felmelegedése.

Vannak olyan – kisebb típusú multifunkcionális készülékek, melyekben egy soft-off funkciós gomb található. Ez egy olyan áramkör, mely figyeli a bekapcsoló gombot – a nyomtató kikapcsolt állapotában – és így, ennek az áramkörnek a segítségével lehetővé válik az automatikus kikapcsolás. Ez igen hasznos megoldás, hiszen maga a készülék így nem maradhat több időn keresztül bekapcsolva, ami jó nagy mennyiségű áramot lenne képes elfogyasztani. Ha viszont csak igen ritkán kerül sor nyomtatásra, akkor természetesen a legjobb megoldás a teljes áramtalanítás. Az automatikus „alvó állapot” inkább a jóval nagyobb méretű nyomatók esetében praktikus és kifizetődő lehetőség.

A multifunkciós nyomtató igen kellemes és kényelmes munkavégzést tesz lehetővé, hiszen egyszerre több berendezés munkáját is képes ellátni, tehát egyszerűbb és hatékonyabb lehet az irodai tevékenységünk.

Az integrált digitális kommunikáció több típusnál is párosul egyéb lehetőségekkel, így a kompakt nyomtatók épp úgy alkalmasak egy munkavégzés során irodában, mint otthonunkban lévő feladatok ellátásához. Ezért aztán a multinyomtató ideális választás, hiszen tetszetős, jó minőségű írásképet és gyors, hatékony nyomtatást érhetünk el segítségükkel, száradási időveszteség nélkül. Nem utolsó szempont, hogy a lézertechnológiás multifunkciós printerek rendkívül környezetbarát megoldásnak bizonyulnak, hiszen nincsen szükség az üzemeltetésüknél tintapatronra.

Gyors és pontos a képalkotási mechanizmusuk, ami azt jelenti, hogy nagy sebességintenzitással tudnak tökéletesebb nyomatot produkálni. Folytatjuk…

A multifunkcionális printerek, ahogy már említettük, több készülék szolgáltatását tudják egyetlen eszközben biztosítani, úgymond egyesíteni. Az első – szembetűnő – szempont a helytakarékosság mellett, hogy nem kell minden egyes munkafolyamatra külön masinát beszereznünk. Ez, összességében az egész lényegét jelenti.

Minden multi készülékben – természetesen – megtalálható a magyar nyelvű használati útmutató, melynek segítségével könnyedén elsajátíthatjuk működésüket.  Az alap szinten történő üzemeltetés, egy üzembe helyezési terv alapján pillanatok alatt megoldható. Hatalmas előnye a wifi megoldásnak az, hogy másoláshoz, vagy éppen telefax elküldéséhez, nyomtatáshoz, nem kell a készüléket a számítógéphez kábellel csatlakoztatni.

wifi nyomtatás

Telefonhoz illetve üzenetrögzítőhöz és még modemhez is csatlakoztathatjuk, és a faxvonal még telefonvonalként is üzemel, még abban az esetben is, ha azon kagyló nincsen. Ilyenkor annak külön csatlakoztatásával érhetjük el, a készülék normál telefonként való működését.  Akár számítógép nélkül is tudunk másolni, faxot fogadni és küldeni is.

A nyomtatón található kezelőpanel gombjainak segítségével olvashatjuk be a dokumentumokat, indíthatjuk el a faxolást, valamint a készülék testre szabását is ezekkel oldhatjuk meg, rendkívül egyszerűen és gyorsan. Az alap- illetve az általunk kiválasztott speciális beállításokat később is módosíthatjuk, igényeinknek megfelelően. Az általunk beállított sémák, ha elmentjük azokat, akkor minden azonos folyamatra ugyan úgy érvényesek lesznek. Ez vonatkozhat például a nyomtatott példányok leválogatására, a tulajdonságokra, jellemzőkre. Fényképszerkesztő módban a beolvasott képek tulajdonságait is lehetőségünk van módosítani.

Egyszóval – persze – nem lehet minden lehetőséget megemlíteni előnyükkel kapcsolatban, minden esetre munkánk megkönnyítése, kényelmesebbé és gyorsabbá tétele szempontjából bátran állítható, hogy minden otthonban és munkahelyen nagy segítőink, a XXI. század büszkeségei a modern technológia területén.

Üzenjen nekünk!

Üzenetét azonnal megkapjuk, kollégáink rövidesen válaszolnak

Üzletünk Debrecenben

Debrecen, Csapó u. 104.

Hétfő - Péntek: 08h - 17h

Hétvége: Zárva

Útvonaltervező

Üzletünk Debrecenben