Kérjen egyedi ajánlatot!

Ingyenes parkolás

Hatalmas raktárkészlet

Milyen bélyegző kell nekem? - tonerklinika

Milyen bélyegző kell nekem?

Csaba Tamasi

A bélyegzőtípusok – rövid felsorolásban

Több gyártó márkája közül is válogathatunk, ha bélyegzőt szeretnénk. A minőség viszont elsőrangú prioritást kell, hogy élvezzen, hogy a használat igazi örömmel és kényelemmel, ne pedig mindennapi bosszúsággal járjon. A Trodat cég több évtizedes tapasztalatával és kiváló minőségével vívta ki az elismerést a világ összes országában, ahol bélyegzőt használnak.

Trodat bélyegzők

A bélyegző önmagában nem minden esetben jelent azonnali használhatóságot, hiszen a legelterjedtebb esetben, először magát a házat választjuk ki, attól függően, hogy milyen mennyiségű szöveget szeretnénk szerepeltetni rajta. Tehát ezért nevezzük magát a szerkezetet nyers háznak.

Trodat bélyegzőház

Ezekbe a nyers házakba kerülnek bele aztán a kívánt méretű szöveglemezek.
Bélyegző szöveglemez
Nézzük meg, hogy melyek a leggyakrabban használatos típusok, egy rövid felsorolásban, hogy részletesebb képet kapjunk a lehetőségekről a „bélyegzőpiacon".

A fanyeles bélyegző

Nos, „őt" már nem igen választják. Kilóg a sorból valamelyest, hiszen semmilyen automatikával nem rendelkezik, nem tartalmaz alkatrészeket, és nincsen beépített festékpárnája sem. A „nem igen választják" kifejezés azonban nem teljesen találó, hiszen egy fanyeles bélyegző igazi tradíció! Ezért aztán az elegáns, rusztikus irodák masszív íróasztalainak egyik legkedveltebb „kiegészítője", ha úgy tetszik, dísztárgya. E mellett persze használni is tudjuk.

fanyeles bélyegző

Ha olyan szöveglemezt helyezünk el rajta, melynek lenyomata csak ritkán szükséges, akkor igazán kitűnő választás. A hozzá tartozó asztali festékpárna külleme illeszkedhet magához a fanyélhez, nagyon ízléses „kompozíciót" alkotva azzal. Mivel nem hordozhatóak, (a festék megfoghatja a táskát, ruhát) ezért kifejezetten irodai célra ajánlottak. Készülhetnek kör, vagy téglalap alakban is, van, aki ovális vagy négyzet szöveglemezzel és-vagy nyéllel készítteti.

A fanyeles bélyegzőket egyébként fellelhetjük még a mai napig, a hivatalokban is.

Megnevezése kicsit csalóka is, hiszen maga a nyél nem csak fából, hanem műanyagból is rendelkezésre áll. A műanyag nyél könnyebb, ám semmiképp sem képvisel olyan tetszetős küllemet, mint a némileg nehezebb, ám sokkal szebb, hagyományos fa kivitel.

Kirakós – inkább játék

Ennek lényege valójában, hogy a lemezen szereplő szöveget betűről-betűre rakjuk a lemezre, tehát nem egybefüggő gumilemez készül. Így olyan szöveget helyezünk rá, s változtathatjuk kedvünkre, amilyet csak szeretnénk, persze a meglévő karakterválasztékból. A betűkészlet természetesen alaptartozéka ennek a típusnak és általában egy csipesz is, mellyel könnyedén ráhelyezhetjük a betűket a műanyag lapra. A betűkészlet logót, vagy képet nem tartalmaz, tehát ezekre a bélyegzőkre ezeket nem tudjuk ráhelyezni. A betűk és karakterek azonos méretűek, azokat megváltoztatni nem tudjuk. A kirakós bélyegzők automata, önfestékező modellek.

Trodat kirakós bélyegző

Azoknak ajánlott elsősorban, akik többször változtatnak például egy helységnevet vagy keltezésnél azonos szövegeket szórólapon, leveleken. Akinek fix szöveges -személyes adatos - bélyegzőre van szüksége, azok számára semmiképp nem ajánlott, sokkal inkább a hagyományos gumilemezes, automata típus.

Dátumbélyegzők - számozó bélyegzők

A dátumbélyegzők szintén önfestékezőek, ám szöveglemezük egy gumiszalag maga, és ezen találhatóak a számok, több féle elrendezésben. Ez a gumiszalag persze állítható, attól függően, hogy éppen milyen lenyomatot szeretnénk produkálni, de főként sorszámozásra és dátum bélyegzésére használhatjuk. A dátumbélyegzők (kisebb fajtáik) általában műanyag házasak.

Trodat dátumbélyegző

Fém bélyegzők

Erős fém vázukban rejlik erejük és hosszú élettartamuk. Pontosan ezért készülnek fémből, hiszen nagy igénybevételre képesek, e szerint tervezték őket. Valamivel nagyobbak is, mint a „hagyományos" bélyegzők, masszív szerkezettel. Szöveglemezük is igen nagy, még az 5 cm-t is meghaladhatja, ha arra igény van. Sokan azért vásárolják a fémházas bélyegzőket, hogy különféle nyomtatványokat készítsenek a segítségével, hiszen használatuk rendkívül gyors. Meg kell említeni, hogy a sajátos méretük és kialakításuk miatt, áruk is magasabb a szokványos, műanyag típusénál. Természetesen önfestékezőek, mely elengedhetetlen a kényelmes, tökéletes, tiszta és profi használathoz.

Trodat fémházas bélyegző

Kézi bélyegzők – egyéb bélyegzők

A kézi bélyegzők azért viselik ezt a nevet, mert nincsen bennük festékpárna, tehát külön be kell hozzájuk szerezni egy úgynevezett asztali festékpárnát. Kétfunkciósak, hiszen a bélyegzés nem egy mozdulat, hanem kettő. Egy „ütés" a párnára, egy pedig a nyomtatványra.

Trodat kézi bélyegző festékpárna

A számos és dátumos bélyegzők esetén, ahogy azt már korábban említettük, gumiszalag van a gumilemez helyett, mely állítható – az adott igénynek megfelelően.

Trodat kézi dátumbélyegző

Vannak olyan kézi dátumbélyegzők, melyek szöveget is tartalmazhatnak, és ilyenkor ezek a feliratok is egy szalagon vannak elhelyezve. Több féle szöveg választható, de a mérete némileg korlátozott – figyelembe véve magának a „háznak" a nagyságát.

Egy ilyen dátumbélyegzőnél a dátum köré is lehetőség van szöveget elhelyezni, így maga a dátum középen fog elhelyezkedni. Ráadásul arra is lehetőség van, hogy a mozgó részes feliratot – tehát a dátumot – más színnel bélyegezzük, (osztott párna) mint a körülötte elhelyezkedő szöveget. Nagyon esztétikus és praktikus, figyelemkeltő megoldás, az ügyfelek nagyon kedvelik.

Számbélyegzők is léteznek kézi kivitelben és arra is lehetőség van, hogy a szöveglemezt a megrendelő igényének megfelelően, egyedileg gyártassuk le. Ezek használatához is szükségünk lesz asztali párnára - természetesen.

trodat kézi számbélyegző

Nem mehetünk el a zsebbélyegzők mellett sem, hiszen praktikusságuk és hordozhatóságuk sok előnyt rejt magában, különösen a hölgyek számára, a divatos kistáskájuk elengedhetetlen kellékeként.

Trodat zsebbélyegzők

Könnyedén elfér a legkisebb helyen is, automata – tehát beépített festékpárnával rendelkezik és egy mozdulattal kinyitható, becsukható. Így egész nap nálunk lehet, bárhova könnyedén elvihetjük, és a tárolásához nincsen szükség védőtokra sem. (önmagát zárja tökéletesen) Még egy zsebben is kényelmesen elfér, nem muszáj a férfiaknak sem aktatáskát vinniük a hordozáshoz. Készülhet kör formátumú gumilemezzel, de négyzet, téglalap, vagy ovális kivitelre is épp úgy lehetőség van.

A szinte legritkábban használatos – speciális használatra való – dombornyomó bélyegzőkről se feledkezzünk meg, hiszen azok is tagjai a bélyegzőkollekcióknak. A Trodat szárazbélyegzői nem csak igényes külsejükkel, de kiváló minőségükkel is minden téren eleget tesznek az elvárásoknak. Ezek a bélyegzők nem festéklenyomatot mutatnak, hanem egy domborulatot képeznek a papírlapon, a kívánt szöveggel, vagy grafikával.

trodat szárazbélyegző

Általában hivatalos dokumentumokon használják, hitelesítésre és eredetiség bizonyítására, hiszen hamisításuk meglehetősen nehéz.

Üzenjen nekünk!

Üzenetét azonnal megkapjuk, kollégáink rövidesen válaszolnak

Üzletünk Debrecenben

Debrecen, Csapó u. 104.

Hétfő - Péntek: 08h - 17h

Hétvége: Zárva

Útvonaltervező

Üzletünk Debrecenben