Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Hogy működik a szkenner?

2015.
01.
19.

A lapolvasó berendezést alapvetően két dologra találták ki: az egyik, hogy a papíron szereplő képi információkat megjelenítse a számítógép monitorján, a másik, hogy ezeket a digitális információkat különféle programokkal tovább-feldolgozhatóvá tegye.

 

A beolvasás

Az információk beolvasása úgy történik, hogy a beolvasófejen található fényforrás átvilágítja a beolvasandó papírt, a tükrök és prizmák visszaverik, illetve megtörik azt, és egy érzékeny leolvasópontban fókuszálják. Ez az érzékelő digitalizálja a beérkező optikai információt. A fénysugár útjába, még az érzékelő előtt egy lencsét szoktak elhelyezni, amely lekicsinyíti a beolvasott képet.

 

 

A papírok esetében alkalmazott, alulról történő átvilágítást reflexiós eljárásnak nevezik, míg a diák, filmek beolvasásakor alkalmazott, felülről (a leolvasófejet szemből) megvilágító technológiát transzmissziós eljárásnak nevezik.

 

 

A fejlett szkennerekben fénycsövek helyett már inkább LED fényforrásokat használnak, három színben, azaz RGB (vörös, zöld, kék) színkeveréssel állítják elő a fehér fényt. Ennek két oka van: az egyik, hogy a LED sokkal kevesebb energiát igényel, és így sokkal olcsóbb az alkalmazása. Ezzel a megoldással nincs szükség tükrökre, így a fénycsöves változatnál sokkal kisebb, kompakt fej készülhet. Sajnos előfordulhat, hogy a LED szkennerekben a színhűség pontatlan.

 

 

Az adatmentés folyamata

A szkennerek egy részének érzékelője CCD elemeket használ, amelyek a fényt képesek kondenzátortöltéssé alakítani. Ezekből egy chip olvassa ki az adatokat. A CCD tulajdonképpen egy analóg jelet digitálissá alakító eszköz, amely egy kondenzátorokból álló integrált áramkört tartalmaz. Minél valósághűbb képet akarunk elérni a szkennerrel, annál nagyobb számban kell CCD elemeket tartalmaznia.

 

A LED égőkkel működtett szkennerek, amelyek kompakt leolvasófejeket tartalmaznak, nem CCD elemekkel dolgoznak, hanem a komplex fej ún. CIS (Compact Image Sensor) technológiájával digitalizálják és dolgozzák fel a beérkező adatokat.

 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!