Kérjen egyedi ajánlatot!

Ingyenes parkolás

Hatalmas raktárkészlet

Nyomtatót szeretnék, de azonnal! - tonerklinika

Nyomtatót szeretnék, de azonnal!

Csaba Tamasi

Nyomtatót szeretnék, de azonnal!

Nos, ez körülbelül olyan kijelentés volt, pontosabban felkiáltás, mint a következő: Türelem kellene, de az most, rögtön!

nyomtatók

A nyomtató választás nem könnyű lépés, érdemes megfontolni, mert hosszú időn át hű segítőnk lehet, ám a nem megfelelő nyomtató csak bosszúságot, és feleslegesen kidobott pénzt eredményezhet!



Feltétlenül tisztában kell lennünk konkrét igényeinkkel és pénztárcánk vastagságával is, hogy a legmegfelelőbb típust tudjuk kiválasztani. Néhány jó tanács arra vonatkozóan, hogy el tudjuk dönteni, valójában mire is van szükségünk:

Fontos, hogy pillanatnyilag mennyit tudunk költeni nyomtatóra, de az is lényeges, hogy a fenntartására szánt összeg – mennyire terhel majd minket! Itt természetesen arra gondolunk, hogy a festék-tonerre - patronra, és az esetleges javításokra mennyi pénzt tudunk a jövőben fordítani.



Emellett azt is el kell döntenünk, hogy kívánunk-e színesben nyomtatni, vagy nagyrészt inkább csak dokumentumokat szeretnénk papírformába önteni, egy szín-feketével. Fontos-e számunkra, hogy milyen sebességgel „printtel” a masina, illetve milyen példányszámokat kívánunk kinyomtatni. Hogyan akarjuk csatlakoztatni a computerünkhöz, „wifi” - s kapcsolattal, vagy kábellel? (Ez a számítógép és a nyomtató egymástól való távolsága szempontjából nagyon nem mindegy!)

Fenti alapkérdésektől, el is érkeztünk a legfőbb kérdéshez, ami nem más, mint, hogy tintasugaras, avagy lézernyomtatót vásároljunk?



Tintasugaras legyen?

A tintasugaras nyomtatók az olcsóbb kategóriába tartoznak, mint lézer társaik. Előnyük továbbá, hogy nagyon szép nyomtatási képet adnak, beleértve a fotókat is. Természetesen a tintasugaras nyomtatók között is igen nagy különbségek vannak, léteznek olyanok, melyek kifejezetten a fénykép minőségre törekszenek, és meg kell hagyni, helyt is állnak ezen a téren!



Kaphatóak hozzájuk kifejezett fotópapírok (egészen kedvező áron), melyek speciálisan fénykép nyomtatásához kiválóak, matt és fényes kivitelben, méretbeli választékkal.Ide kívánkozik még néhány gondolat, mielőtt rátérnénk a lézernyomtató tulajdonságaira.

A tintasugaras nyomtatók valamivel kevesebb áramot fogyasztanak, mint a lézerprinterek, tehát ebből a szempontból is érdemes megfontolni a döntést. Persze, a villanyáram megtakarítás, napi átlag egy-két oldal nyomtatásánál nem annyira számottevő, ez inkább abban az esetben lényeges, ha több mennyiséget kell nyomtatnunk, és rendszeresen.

Hátrányai közé talán leginkább az sorolható, hogy lényegesen lassabb nyomtatási sebességre képes, mint a lézernyomtató, és maga a nyomtatás valamivel drágább is, egy lapra kivetítve. Vigyázni kell arra is, hogy – használaton kívüli állapotban – a festékpatron/festékpatronok nagyon könnyen beszáradhatnak, s azok onnantól már használhatatlanná válnak, újat kell helyette vásárolnunk. Léteznek olyan tintasugaras nyomtatók is, melyekben külön cserélhetőek a színes és a fekete patronok, a legjobb döntés ilyet vásárolni. A fotó-printerek elsősorban fényképek nyomtatására lettek kifejlesztve, azoknak ajánlott, akik papírformában szeretnék tudni fényképeiket. Vannak profi fotónyomtatók is, melyek természetesen már jóval drágábbak, és a hozzájuk tartozó kellékek úgyszintén.

Összegezve tehát a tintasugaras típus, elsősorban egy normális „házi mennyiségű” nyomtatásra alkalmas, igen szép képeket produkáló nyomtató, melynek fenntartási költsége – hogy is mondjuk – nem mindig olcsó mulatság.

Lézer legyen?

Nézzük meg a lézernyomtató előnyeit és hátrányait, és a kettő összehasonlításával remélhetőleg, meg tudjuk hozni az igazán jó döntést!

A lézernyomtatók rendkívül nagy nyomtatási sebességre képesek, a tintasugaras nyomtatóknál lényegesen gyorsabbak. Nagyon gazdaságos a feketével történő nyomtatás a használatukkal, ráadásul non-stop működésre is alkalmasak, a strapabírásuk – meghibásodás, vagy túlzott felmelegedés nélkül – rendkívül nagy. Igen megbízható készülékek.

Ami hátrányuk talán, hogy egyszeri költségként áruk magasabb, mint a tintasugaras nyomatóké, és a használatuk során szükséges tonerek is drágábbak. Ami a fotónyomtatást illeti, szintén minőségbeli eltérések vannak, - a tintasugarasok javára - a lézernyomtatók rosszabb felbontása miatt is.

Elektromos áram fogyasztásuk szintén magasabb tintasugaras társaikénál, ez azonban – ahogy a másik esetben is – csak nagyobb példányszám nyomtatásánál lehet számottevő különbség. Ha azonban minden nap használjuk, akkor jobb döntés lehet egy lézernyomtató, mert összességében a nyomtatás gazdaságosabb vele.



Összehasonlításunk ebben az esetben otthoni használatra vonatkozott. Ha egy cég vásárol nyomtatót, és nagyobb mennyiségben kívánja azokat beszerezni, akkor kérjük nyomdász segítségét, akár referencia terén, akár hasznos tanácsok tekintetében. Ők – elmondásunk alapján és azt szakmai szemmel mérlegelve – ajánlani fognak egy megfelelő technológiát, ami alapján dönthetünk. A profi lézernyomtatók már sok cég számára gyakorlatilag anyagi szempontból elérhetetlenek, hiszen áruk még a százmillió forintot is elérheti! Persze léteznek ennél jóval olcsóbb profi nyomtatók is, ám a hat nulla azért ott is minden esetben szerepel az első számjegy után! Ezek a lézerprinterek azonban tényleg arra a célra hivatottak, hogy több ezres példányszám nyomtatását is gond nélkül elvégezzék, pillanatok alatt, és makulátlan minőséget produkáljanak. Így ezeket professzionális gépparkkal rendelkező nyomdákban használják leginkább.

Tehát, amikor nyomtatót választunk, vegyük figyelembe a leírtakat, nézzünk szét több helyen, és lehetőleg számítástechnikai boltban. Az is nagyon lényeges, hogy kellő szakértelemmel rendelkező kereskedőtől vásároljunk, aki megfelelő segítséget tud nyújtani számunkra a tényleg nekünk megfelelő printer kiválasztásához. Olyat, aki a későbbiekben esetlegesen felmerülő kérdésekben is szakértő tanáccsal tud ellátni minket, és a szervizelésben is közreműködik!

Üzenjen nekünk!

Üzenetét azonnal megkapjuk, kollégáink rövidesen válaszolnak

Üzletünk Debrecenben

Debrecen, Csapó u. 104.

Hétfő - Péntek: 08h - 17h

Hétvége: Zárva

Útvonaltervező

Üzletünk Debrecenben