Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Valóban érvényteleníti a nyomtató garanciáját, ha nem márkabeli tintapatront használunk?

2015.
10.
26.

Vannak városi legendák, melyek néha a megdöbbenésig mélyen gyökereznek a köztudatban. Ilyen legenda az is, hogy a gyártók automatikusan semmisnek tekintik a nyomtató garanciáját akkor, ha a nyomtatóhoz nem márkabeli tintapatront használunk. Mint minden szóbeszédnek, ennek is van némi valóságalapja, de természetesen nem ebben a formában.

 

Csupán a felelősséget nem vállalják

A gyártók mindössze azt foglalják írásba, hogy a márkaidegen tintapatronokért, illetve ezek esetleges nyomtató-károsító hatásáért nem vállalnak felelősséget. Ez azt jelenti, hogy ha a nyomtató tönkremegy, és a garanciális cseréhez/javításhoz szükséges vizsgálaton kiderül, hogy a kárt egy márkaidegen tintapatron okozta, abban az esetben a garancia érvényét veszti. 
Ez tehát nem egyenlő azzal, hogy a nem-márkabeli tintapatron vásárlásával/használatával azon melegében elbúcsúzhatunk a garanciától. Persze azt a kérdést fel lehet tenni, hogy vajon nem mindenképpen a tintapatront fogják-e kihozni okozó tényezőként a vizsgálaton, ha márkaidegen tintapatront fedeznek fel: mintegy spórolva a gyártónak. Erre a kérdésre természetesen nem tudunk válaszolni.

 

Mekkora az esélye, hogy márkaidegen tintapatron okozzon kárt? 

Ezt nem tudjuk pontosan megmondani. Függ a gyári beállítástól, de vannak, akik szerint ugyan akkora esély van rá, mint a gyári tintapatron esetében, a különbség csak az, hogy utóbbira vállalnak garanciát, az előbbire pedig nem.
Olyan nyomtatók esetében, melyeknél a tintapatron a nyomtatófejjel együtt cserélhető, kiküszöbölhető ez a probléma. Esetükben ugyanis, ha meghibásodik a nyomtató, s ezért a tintapatron a felelős, akkor elég csupán egy gyárit vásárolni helyette, hiszen ezen új nyomtatófej is lesz: így a probléma meg van oldva.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!