Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Útmutató a nyomtatófej tisztításához

2015.
04.
27.

Bizonyos esetekben – például ha a nyomat túl halvány, esetleg képpontok hiányoznak róla – esedékessé válhat a nyomtatófej tisztítása. Fontos tudnivaló, hogy a művelet az összes patronból fogyaszt tintát, ezért csak akkor végezzük el, ha nem megfelelő a nyomtatás minősége, megváltoznak, elhalványodnak a színek, vagy elkenődik a tinta.

 

 

 

A tintapatronhoz integrált nyomtatófej tisztítása

A tintasugaras nyomtatófejek két típusát különböztetjük meg. A tintapatronhoz integrált nyomtatófej (mely esetében a nyomtatófej és a tintapatron egy egységet képez) tisztítása a következőképpen zajlik: ha apróbb szennyeződéssel állunk szemben, annyi a teendőnk, hogy a nyomtatófej-tisztítóból kis mennyiséget egy nedvszívó kendőre cseppentünk, pár percre a nyomtatópatront a nyomtatófejjel a kendőre állítjuk, majd ezután tisztára törölgetjük a nyomtatófejet.

 

 

Amennyiben a szennyeződés komolyabb, engedjünk nyomtatófej-tisztítót egy lapos edénybe, helyezzük bele a nyomtatópatront, méghozzá úgy, hogy a folyadék teljesen körülvegye a nyomtatófejet. Ezután hagyjuk állni a folyadékban a nyomtatófejet 10-15 percig, a szennyezés kiterjedésétől, mértékétől függően.

 

 

 

A nyomtatóhoz integrált nyomtatófej tisztítása

Ez a nyomtatófej-típus külön egységet képez a készüléken belül. Tisztításának menete is eltér valamelyest az előzőtől. Először mozdítsuk ki a nyomtatófejet a végállásból. Amikor nyomtatás közben a nyomtatófej a nyomtató közepére ér, távolítsuk el óvatosan a tápkábelt a szerkezetből.

 

 

Ha ezzel megvagyunk, egy nedvszívó, de nem bolyhos kendőből hasítsunk ki egy, a nyomtatófejjel azonos méretű szeletet, és helyezzük a végállásba.

 

 

Miután kis mennyiséget a kendőre öntöttünk a tisztítóból, toljuk a kendőre a nyomtatófejet, és hagyjuk is ebben a pozícióban – attól függően, mennyire enyhe, avagy makacs a szennyeződés – 10-30 percig.

 

 

Ezután állítsuk vissza a nyomtatófejet eredeti helyzetébe – a nyomtató közepére -, távolítsuk el a kendőt, majd helyezzük vissza a nyomtatófejet végállásba.

 

 

Ezt követően újból áram alá helyezhetjük a készülékünket.  

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!