Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Után-gyártott és eredeti harcai

2016.
02.
12.

Nézzük meg a fogalmakat, melyik mit jelent

A patronok, tonerek olyannyira sokfélék és akkora választékban, eltérő árakon lelhetőek fel a piacon, hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik közöttük. Ebben próbálunk picit segítségére lenni az okkal tanakodó, vacilláló ügyfeleinknek.

Ha nyomtatót vásároltunk, nem minden helyen adnak nekünk megfelelő tájékoztatást – főleg nagy bevásárlóközpontokban nincsen erre lehetőség – arra vonatkozóan, hogy később majd mennyi ráfordítással tudjuk azt használni, mennyibe fog nekünk kerülni annak üzemeltetési költsége. A fenntartási költségen itt a hozzá való tonereket értjük elsősorban, hiszen azokat egy adott nyomtatási mennyiség után ki kell cserélnünk - kifogynak. Néha ilyenkor szembesülünk csak a ténnyel, hogy talán nem a nekünk megfelelő nyomtatót vásároltuk meg.

Számos nyomtatókellék létezik, és ezek közül a számunkra éppen megfelelő darabok között is lényeges különbségek vannak.

Az eredeti tonerek mindig a nyomtatót gyártó cég által készülnek, s azokon a márkanév minden esetben fel is van tűntetve. Nem titok, hogy ezek a típusok képviselik a legjobb minőséget, és ezekkel tudjuk biztosítani a nyomtató legtökéletesebb működését. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a gyártó cég a nyomtatóra csak abban az esetben vállal garanciát, ha az eredeti kelléket használjuk azok működéséhez.

 

 

Ezek a patronok tehát a legjobb minőségűek, de beszerzéskor jóval magasabb árral kell számolnunk, mint egy utángyártott toner esetében.

Az utángyártott tonerek ára tehát alacsonyabb, viszont ezeket már nem a nyomtatót gyártó cég készíti és forgalmazza. Tudni kell azonban azt is, hogy minőségük majdnem megközelíti az eredeti változatét, hiszen épp úgy szigorú ellenőrzés mellett, és korszerű gyártósoron készülnek, mint az eredeti tonerek. Az utángyártott tonerek az eredeti után a legjobb minőségűek, jóval alacsonyabb az áruk, mint az eredeti patronoknak, ezért aztán a hazai piacon a legelterjedtebbek is. Ezeket a kellékeket a számítógépes boltokban, nagyáruházak műszaki osztályán és a webáruházakban is meg tudjuk vásárolni. Az internetes boltokban általában kiválogatják az utángyártott termékek közül a legmegbízhatóbbakat, a legjobb minőségűeket, lehetőséget adnak továbbá számos gyártó által kínált termékekből való választásra is.

 

Nézzük meg, hogy milyen egyéb kompatibilis kellékeket lelhetünk fel, ha nyomtatónkban elérkezett a festékcsere ideje.

A kompatibilis tonerek fogalmába sok minden beletartozik, hiszen maga a szó jelentése, összeillő, összetartozó. Tehát amely kellék az adott készülékkel kompatibilis, az mindegyik ebbe a kategóriába sorolható. A töltött tonerek, és a felújított tonerek is ebbe a fogalomkörbe tartoznak épp úgy, mint az utángyártott kellékek.

Itt viszont - ahogy már említettük korábban - számolnunk kell már azzal, hogy minőségbéli eltérést is tapasztalni fogunk, hiába csábítóak annyira a könnyű megvásárlásukat biztosító alacsony árak.

A felújított nyomtatókellékek esetén egy – már kiürült – terméket újra megtöltenek. Magát a toner testet szétszedik és miután kitisztították, vagy esetleg valamilyen alkatrészét megjavították, újratöltik festékkel.

 

 

Ha újratöltött kelléket vásárolunk, akkor járunk jól, ha tonerbe chippet is helyeznek, melynek köszönhetően a készülék ezt a patront érzékelni is tudja, különben gondunk adódhat a felismeréssel, esetleg nem is tudjuk azt használni. Ezzel az eljárással egyébként igen jó minőségű kellékanyag előállítására van lehetőség, ha az újratöltéshez felhasznált anyagok minősége kifogástalan. Mielőtt újratöltött tonert vásárolnánk, érdeklődjünk a szaküzletben annak várható – illetve tapasztalt – minőségéről!

Ebben a kategóriában létezik egyébként egy másik utántöltött típus, ami a „refilled” jelzőt kapta. Ennél az a gond, hogy magát a tonert egyáltalán nem újítják fel, hanem csak beletöltik a festéket. Itt lehet elmondani, hogy az olcsóság már a minőség rovására megy, és a legtöbb esetben az ilyen termék több kárt okoz nekünk, mint hasznot. Ezek használatát ajánlatos elkerülni!

A lényeg, hogy hiteles és megbízható forrásból szerezzünk be festékpatront nyomtatónkba, vásárlás előtt pedig kérjük ki az eladó véleményét, hiszen a vásárlókör megelégedése és bizalma érdekében, feltétlenül számíthatunk az őszinte és nyílt, szakértő tanácsára!

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!