Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Tudnivalók a bélyegzőgumi cseréjéről

2015.
04.
17.

A bélyegzőgumi (bélyegző szöveglemez, lenyomat) cseréje abban az esetben válik szükségessé, ha a bélyegzőn szereplő adatok közül valamelyik módosul. A bélyegzőgumi cseréje nem jelenti egyúttal új bélyegző vásárlását is, hiszen a bélyegzőház ideális esetben hosszú évekig, akár évtizedekig is működőképes lehet.

 

A bélyegzőgumi cseréjének menete

Első lépésként ki kell vennünk a festékpárnát azokból a bélyegzőkből, melyeknél cserélni szeretnénk a szöveglemezt. Mindennek kivitele: nyomjuk enyhén össze a bélyegzőt,

 

 

majd határozott mozdulattal fogjuk meg oldalról a festékpárnát.

 

 

Erre a műveletre azért van szükség, hogy a festékpárna mozgathatóságát ne akadályozza a szöveglemez.

Az immár festékpárna nélküli bélyegzővel bélyegezzünk párat egy papírra, amíg a nyomat teljesen el nem halványul. Ezáltal minél több festéket leitatunk róla, ami így nem zavarja meg a tiszta munkavégzést.

 

 

Ezt követően vegyük kezünkbe a bélyegzőt, és nyomjuk össze teljesen. Ezután a bélyegző hátoldalán található "lock" gomb elcsúsztatása mellett rögzítsük a bélyegzőt a kinyomott állapotban.

 A legpraktikusabb, ha a szöveglemez eltávolításához szemöldökcsipeszt használunk. Amennyiben ilyen eszköz nincs kéznél, olló, vagy egyéb, a célnak megfelelő szerszám is megteszi. Ha a nyomófelületen esetleg még maradt ragasztó, azt el kell távolítani.

 

 

Húzzuk le az új szöveglemezről a kétoldalas ragasztószalag védőrétegét. Ha ezzel is kész vagyunk, már fel is tudjuk ragasztani a bélyegzőre.

Ezután már csak annyi teendőnk van hátra, hogy az új festékpárnát a helyére kell illeszteni (ugyanúgy, ahogy a kivételnél tettük), és ezzel be is fejeztük a cserét.

 

 

Egyéb információk a cseréről

A kétoldalas ragasztószalagnak köszönhetően bárki számára, néhány könnyed mozdulattal elvégezhető a bélyegzőgumi cseréje, a feladat különösebb segítséget nem igényel. A bélyegző festékpárnájának cseréje nem minden esetben indokolt, erre inkább abban az esetben van szükség, ha a régi bélyegzőgumi nagyon betaposta a párnát. Ez azért fontos, mert az új bélyegzőgumi így nem tudna érintkezni az egyenetlen felületű festékpárnával. 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!