Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Tanácsok és tippek a HP patronok újratöltéséhez

2015.
05.
05.

A HP patronok újratöltése nem bonyolult folyamat, ám néhány tanácsot érdemes ismernünk ahhoz, hogy bármikor egyszerűen és akadálymentesen elvégezhessük a műveletet.

 


Általános információk az újratöltésről:

A HP patronok jellemzően szivacsos felépítésűek. E szivacsos állományba esetenként a gyári kapacitás által meghatározott mennyiségnél több tinta is belefér (mint például a HP 21 fekete patron esetében), ezért olykor érdemes az ajánlottnál több tintát is beletölteni a patronba. Így ugyanis ritkábban fogy ki, s mivel a kifogyás sok esetben káros hatással lehet a patron fúvókasorának az épségére, ezért így a patron élettartamát is jelentősen megnövelhetjük.

A HP patronok – más típusokkal ellentétben – szerencsére kevéssé érzékenyek a beszáradásra, míg egyéb patronoknál ez a kellemetlenség könnyen bekövetkezhet, ha hosszabb ideig nem használjuk a nyomtatót. Ettől függetlenül így is megéri viszonylag sűrűn utántölteni a patronokat, már csak azért is, hogy megfelelő, esztétikus nyomtatási képet kapjunk.

 
A patronok felépítésükben tulajdonképpen megegyeznek, elektronikájuk viszont eltérő. A patronok belsejében szivacs található, mely akár (XL kapacitású esetében) 16-18 ml tinta befogadására alkalmas. Az utántöltéshez nem kell leemelnünk a patron tetejét: elegendő az is, ha az egyik szellőzőnyílás felett átszúrjuk a matricát. Töltés közben fokozottan ügyeljünk a kifolyó tintára: ha a szivacs már nem képes több tintát befogadni, szívjunk vissza legalább 1ml festéket! 

 

 


Az újratöltés menete:


Első lépésként tegyük a patront egy nedvszívó alátétre.

 

 

Ezután szúrjuk át a patronon lévő matricát, mely alatt megtalálhatjuk a töltőnyílásokat.

 

 

Ezt követően a fecskendő segítségével szívjunk fel kellő mennyiségű (12-15 ml) tintát, majd a felszívott mennyiséget töltsük be lassan a patronba. 

 

 

Következő lépésként nyomjuk le a nyomtatófejet egy zsebkendőre, hogy lássuk a lenyomatot.

 

 

Ideális esetben szabályos, egyenletes fekete csíkot kell kapnunk.

 

 

Ha ezzel megvagyunk, tisztítsuk meg a patront és a rajta található érintkezőket, végül pedig ragasszuk le ragasztószalaggal a töltőnyílásokat, illetve a régi címkét.
Fontos, hogy a tűt ne szúrjuk 3 cm-nél mélyebbre a patronba – ellenkező esetben ugyanis károsodhatnak az alján található szűrők. 

Amennyiben nem szeretnék otthon elvégezni az utántöltést, akkor kollégáink jól felszerelt szervizünkben szakszerűen elvégzik azt. A tintapatronok utántöltéséről itt bővebben is olvashat: http://tonerklinika.hu/patrontoltes/

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!