Szüksége van-e a cégének digitális fénymásolóra?

Ha fénymásológépet szeretne vásárolni cége számára, el kell döntenie, hogy digitális fénymásolóra van-e szüksége, vagy megfelel egy hagyományos készülék is. Az első kérdés, amelyet fel kell tennie magának, az, hogy mire használnák a fénymásolót a leggyakrabban. Az is fontos, hogy gyakran fénymásolnak-e vagy csak alkalmanként, mivel a legtöbb dokumentumot elektronikus formában kezelik.

                                                                                                      

 

Egyszerű kezelhetőség

Ha sokszor fénymásolnak egy nap folyamán, és az analóg fénymásológép túl lassan dolgozik, a gyorsaság lehet az egyik érv a digitális fénymásoló mellett, amivel időt és pénzt takaríthat meg. Közvetlenül CD-re vagy DVD-re is másolhatja a dokumentumokat, így azok elektronikus kezelése egyszerűbbé válik. Szintén jó szolgálatot tesz a digitális fénymásoló, ha különböző dokumentumokat kell magával vinnie egy üzleti tárgyalásra. Sokkal egyszerűbb ugyanis azokat egy CD-n vagy DVD-n vinni, mint egy halom papírral beállítani.

 

Három készülék egyben

A digitális fénymásoló további előnye, hogy egyesíti magában egy fénymásoló, egy hálózati nyomtató és egy faxkészülék funkcióit; így valójában jóval több mint egy fénymásoló. Segítségével három készüléket vásárolhat egy áráért, amivel szintén jelentős összeget takarít meg. Mivel a berendezés kevés mozgó alkatrésszel rendelkezik, a meghibásodás esélye is alacsonyabb.

                                                                                                                                            

Gyorsaság és valósághű színek

A megfelelő típus kiválasztásánál nemcsak az anyagi szempontokat érdemes mérlegelnie. Döntse el, mire van szüksége: arra, hogy a gép gyorsan végezze a munkáját, vagy még ennél is fontosabbak a valósághű színek vagy a megosztott használat lehetősége? Szintén érdemes megfontolnia, mennyi hely áll rendelkezésre az irodában egy fénymásológép elhelyezésére. A digitális fénymásolók mérete csekély a hagyományos készülékekhez képest; így kis irodahelyiségbe jó választásnak bizonyulnak. Olyan funkciókért, amelyeket vélhetően sosem fog használni, felesleges lenne pénzt kiadnia. Olyan készüléket válasszon, amely mindent tud, amire szüksége van – a lehető legkevesebbért.

 

Fénymásológépek kis cégeknek

A cégek munkáját a jó szakemberek mellett a korszerű irodai berendezések segítik a legjobban. Ezekkel ugyanis gondoskodhatunk arról, hogy a mindennapi folyamatok gyorsan és jelentős költségek megtakarítása mellett történjenek.

 

Mérlegelje, milyen funkciókra van szüksége

A számítógépek és a nyomtató mellett a fénymásológép az egyik legfontosabb irodai berendezés, ezért kiválasztásánál alaposan mérlegelnie kell, cégének valójában mire is van szüksége. Amikor a fénymásoló vásárlásáról vagy bérléséről döntünk, érdemes figyelembe vennünk, hogy egyes gépek több funkciót is kínálnak (másolás, nyomtatás, szkennelés); ha ilyet szerzünk be, spórolhatunk a költségeken. A kis cégeknél általában kisebb példányszámban másolnak; ilyenkor elegendő egy hagyományos fénymásológép.

 

A színes fénymásoló lassabban dolgozik

El kell döntenie, fekete-fehér vagy színes fénymásolóra van-e szüksége. Ha jellemzően szöveges dokumentumokat másol, az előbbi tökéletes lesz; ha a szórólapok és katalógusok készítését is házon belül oldják meg, az utóbbit érdemes választania. Azonban jó, ha tudja, hogy ezek lassabban és drágábban is dolgoznak. Ha színes fénymásolót választ, vásárolhat tintasugaras vagy lézeres változatot is; az előbbi olcsóbb.

                                                                                                                    

 

Alkalmi használat esetén ideális a készülékbérlés

Ha rendszeresen fénymásolnak, bizonyosodjon meg róla, hogy a választott készülék papírtárolási kapacitása legalább 250 ív vagy több. Amennyiben csak ritkán fénymásolnak, érdemes megfontolnia a készülékbérlés lehetőségét. Ez különösen igaz, ha alapvetően papírmentes irodában dolgoznak, és csak egy-egy konkrét projekt idején van szükség az anyagok sokszorosítására. Az energiatakarékos fénymásolók közt böngésszen; ezzel nemcsak cégének spórol, de a környezetet is kímélheti. Olyan berendezést válasszon, amelyhez a lehető leghosszabb jótállás jár – akár kérjen kibővített garanciát.