Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Nyomtatás vezeték nélkül

2015.
01.
09.

A vezeték nélküli adattovábbítás óriási lehetőségeket hozott el pár évvel ezelőtt, amikor a különféle elektronikus kütyükbe elkezdték beépíteni a gyártók ezt a lehetőséget. Kezdetben főleg a mobiltelefonokban volt elérhető, az első időszakban infra-, később bluetooth-os kapcsolat révén. Mindkettő beállítása nehézkes volt, a sávszélesség is hagyott kívánnivalókat maga után, így a használat nehézkes volt még.

 

A következő vezeték nélküli adattovábbítási lehetőség a wifi volt, amely mikrohullámú kommunikációt (WLAN) tesz lehetővé. A wifi segítségével helyi hálózatok is létrehozhatóak, de az internet elérés is biztosítható a készülékeken. Többféle szabványon működtethető, ezek közös jellemzője a nagy sávszélesség, és a változatos hatótávolság.

 

Napjainkban már nem újdonság, ha egy számítógép, egy mobiltelefon vagy egy tablet wifin keresztül képes a világhálóhoz kapcsolódni, de a nyomtatás területén ez az adattovábbítási mód még kevésbé terjedt el. Különlegessége, hogy a nyomtatáshoz nem (feltétlenül) internetre kapcsolódik az felhasználó, hanem helyi hálózaton keresztül történik a kinyomtatandó fájl továbbítása a készülékre.

 

 

 

Wifi nyomtatók

 

A nyomtató első körben összeköttetésbe kell hozni a wifi routerrel, majd a számítógépre le kell tölteni a nyomtató kezeléséhez szükséges programcsomagot. Ha ez megtörtént, a hálózaton meg kell keresni a nyomtatót, és onnantól az eszköz már akár a számítógépről is konfigurálható.

A fejlettebb nyomtatók érintőképernyős kijelzőn és kezelőfelületen közvetlenül is vezérelhetőek.

 

A saját hálózaton való adattovábbításhoz érdemes titkosítási eljárást választani.

 

A nyomtató wifis kezelésének előnye, hogy nem csak számítógépről működtethető az eszköz, hanem – feltéve, ha van okostelefonra kifejlesztett applikációja – akár mobilról is indíthatunk nyomtatást.

 

 

Ha nem egyszerű nyomtatóról van szó, hanem multifunkciós készüléket használunk wifis üzemmódban, további kényelmi szolgáltatásokkal gazdagodhatunk. Pl. faxot vagy szkennelés eredményét egyenesen kérhetünk az okostelefonra is, így ha út közben szeretnénk elolvasni, vagy máshol van rá szükség, könnyedén magunkkal vihetjük ezeket a dokumentumokat, anélkül, hogy ki kellene nyomtatni.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!