Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Milyen papírokat használhatunk digitális nyomtatáshoz?

2014.
12.
11.

Egyre gyakrabban halljuk, hogy „ha nyomtatónk van, minden van”, vagyis, ha van otthon nyomtató, az nem luxus kategória, hanem igazából spórolási lehetőség, hiszen számos feladatot elvégezhetünk vele, amelyért egyébként pénzt adnánk ki.

Ilyen lehet az apróságnak a kifestőkönyv készítése, a fényképalbum vagy bekeretezésre való egyedi fényképek, esetleg műalkotások kinyomtatása, különféle leporellók vagy laminálható kártyák készítése.

 

Az elkészítendő nyomtatnivalók minősége – és természetesen a nyomtatótulajdonos elégedettsége – azonban nagyban függ attól, hogy a különféle nyomtatási feladatokhoz a megfelelő papírt válassza.

 

 

Papírfajták

A papírok különbözhetnek összetételük alapján (famentes, félfamenetes – nagyobb a nedvszívása, ritkábban használják nyomtatóba), fényük alapján (matt, fényes, selyem fényű, magas fényű, extra fényes), természetesen színeikben (fehér, a fehér árnyalatai – ki hinné, de fokozzák az olvashatóságot, fluoreszkáló és egyéb színes), és a speciális célra készült papírok (pl. fotópapír, öntapadós anyagok, fóliák).

 

Az egyes papírfajtáknak létezhetnek változatai a grammsúlynak megfelelően, ami szoros összefüggést mutat a papír vastagságával. További csoportosítási lehetőség a papír strukturális felülete, azaz, hogy sima, érdes stb., ezeket is nevezik úgy összefoglaló néven, hogy kreatív papírok (ezek nem minden esetben nyomtathatóak irodai digitális nyomtatóval).

 

 

Néhány tipp a papírok felhasználására

Fotónyomtatás céljára érdemes vagy kifejezetten fotópapírt, vagy fényes (és ennek fokozataival rendelkező) papírt választani. A fotópapír kiváló élességet és kontrasztolást tesz lehetővé, a papír  fényessége pedig a színek élénkségét és a térhatás plasztikusságát fokozzák.

 

 

Szöveges nyomtatványhoz inkább matt vagy selyemfényű papírt válasszunk. A lézerpapír egy kifejezetten lézernyomtatáshoz kifejlesztett papírfajta, amely színes és fekete-fehér nyomtatáshoz is alkalmas, a nyomtatás pontossága, az egyenletes színelosztás, és nagy színtartósság a jellegzetessége, de kizárólag lézer nyomtatóban használható. Vannak multifunkcionális nyomtatópapírok, amelyek egyaránt alkalmasak fekete-fehér és színes nyomtatásra is. 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!