Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Miért olyan drága a nyomtató tinta?

2015.
06.
24.

Ez a kérdés valószínűleg már többekben felmerült, hiszen egy tintacsere bárkit fájdalmasan érinthet. Amikor az a bizonyos lap már érintetlenül hagyja el a nyomtatót (általában pont a legfontosabb résznél – egy kis Murphy), több elkeseredett felhasználó is megtehette már az összehasonlítást egy golyóstoll illetve a nyomtató patron között: hogy lehet az, hogy egy kevésbé márkás golyóstoll fillérekbe kerül (vagyis az abban lévő tinta sem lehet túl drágán mérve), míg a nyomtatóba való tinta szinte aranyáron van. A méretekre hivatkozni nem túlzottan előremutató, hiszen golyóstollból igen sokat is vehetek úgy, hogy még mindig kereten belül maradhatunk, ráadásul egy Amerikában készült felmérés szerint egy sima, irodai golyóstollal akár 3 kilométeres vonalat is húzhatunk. 

 

A HP válasza    
Thom Brown, a HP marketing menedzsere egy a témával kapcsolatos interjúban azt mondta, hogy a HP árai mögött a HP által nyújtott értékek állnak, vagyis a fejlesztés, a megbízhatóság és a minőség. Ez persze mind szép és jó, de semmi konkrétum. Egyedül a fejlesztés az a pont, ami „elszámolható”. Brown beszámolója szerint a HP egy milliárd dollárt költ a tinta kutatására és fejlesztésére évente. Ez első ránézésre valóban horribilis összegnek tűnik. Hogy emészthet fel a sima, mezei tinta ennyi pénzt? Hát éppen ez az, nem is olyan egyszerű az a tinta. A HP menedzsere részletezte, hogy mit is kell kibírnia ennek az anyagnak: alkalmasnak kell lennie arra, hogy 300 fokig felhevítsék, porítsák, majd kb. 50 km/h sebességgel fújják ki egy, az emberi hajszál harmadát kitevő fecskendőn keresztül. Mindezek után ráadásul a tintának azonnal meg is kell száradnia a papíron. Így összeszedve valóban reálisnak tűnik, hogy a folyton fejlődő, gyorsuló nyomtatók kihívást jelentenek a tinta fejlesztése terén is. Ez a fejlesztés annyi pénzt emészt fel, ami szükségessé teszi a patronok árának magasan tartását. A HP válaszát összegezve tehát tényleg a minőséget fizetjük meg. 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!