Miért nyomtat csíkosan a nyomtató?

Az irodai munka természetéből adódóan rengeteg nyomtatást követel meg, ezért igen bosszantó, ha az eszköz hibásan működik – az egyik leggyakoribb hiba, hogy csíkosan nyomtatja ki az oldalakat.

Ez lehet a nyomtatófej hibája – ha olyan nyomtatót alkalmazunk, amely hosszabb ideig volt használaton kívül, a fej fúvókái, amelyek a festéket permetezik a papírra, eltömődhetnek. Ez vezethet ahhoz, hogy a festék csíkokban vagy egyáltalán nem kerül a papírra.

Megeshet az is, hogy a fixáló henger sérül meg – ennek rendeltetése az, hogy a papírt továbbítsa, teflonbevonata miatt pedig elvileg nem tapad meg rajta a festék. Ha azonban ez a bevonat megsérül, festék kerülhet a hengerre, amely minden további lapon nyomot hagy majd.

 

 

A csíkozás forrásának kiderítése általában a szakember feladata – hibás lehet maga a nyomtató, de akár a patron is. Utóbbi esetben lehet házi praktikákkal próbálkozni, hogy a csíkozást megszüntessük, egy irodában azonban biztonságosabb és így praktikusabb megoldás a patron cseréje.

A Tonerklinika szakemberei segíthetnek a hiba forrásának kiderítésében, a patron cseréjében, az új patronért pedig garanciát vállalunk. Import utángyártott festékkazettáinkat és patronjainkat saját tesztlaboratóriumunkban próbáljuk ki, a hasonló hibák elkerülése végett.

 

.

.