Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Még meg sem szoktuk a 3D nyomtatást, már itt van a 4D 2.

2015.
02.
19.

Folytassuk az intelligens anyagok bemutatását!

 

Sajátos és rendkívül bőséges lehetőségekkel rendelkező csoportja az intelligens anyagoknak a lágy intelligens anyagok – gél-kolloidok, folyékony-szilárd kolloidok, komplex folyadékok – amelyek hő, fény, mágnesesség, nedvességtartalom stb. megváltozásának hatására látványosan változtatják a halmazállapotukat, színüket (átlátszóból tejüvegszerűvé stb.).

 

 

A hétköznapi életben könnyebben elképzelhető gyakorlati hasznot hozó matériák lehetnek az intelligens textíliák, amelyek a testhőmérséklet változására, az izzadásra, az eső csepergésére stb. válaszolnak különféle fizikai tulajdonságaik megváltoztatásával (vízáteresztés, párologtatás és szellőzés, vízlepergetés, melegítés/hűtés stb.).

 

 

A 4D nyomtatás és az intelligens anyagok

Az intelligens anyagokkal való nyomtatás alapja az intelligens anyag változásainak alapos ismerete (okok és következmények), ezek alapján az időben változó fizikai tulajdonságú tárgy megtervezése,  és a gyártási folyamat technológiájának kialakítása úgy, hogy a gyártás körülményeit, mint az intelligens anyag paramétereit változtató körülményt figyelembe vesszük (pl. hőhatás).

 

 

A 4D nyomtatásnak nagy jövőt ígérnek az orvostudományban (pl. implantátumok, értágítók), az építőiparban (az igényekhez igazodó átmérőjű vízvezetékek, a terheléshez alakuló téglák és egyéb építőelemek). Rendkívül nagy az érdeklődés az intelligens anyagokból való gyártásra a sportruházat és sportszer-ipar területén, ahol az időjárási viszonyokhoz, illetve a az ember testi állapotához való idomulás óriási kincs lenne.

 

 

Természetesen nem csak csendes érdeklődő, hanem nagy befektető is ezen a területen a hadiipar, amelynek fókuszában a sportszergyártókat is érintő kérdéseken túl a rendkívül gyors és szuperolcsó fegyvergyártás, az önmagukat legyártó és összerakó hadiipari eszközök, a különféle környezeti paraméterekhez igazodó álcák és az önregeneráló tereptárgyak (utak, hidak) érdeklik.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!