Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Különleges méretű nyomtatások (plakát, molinó, építési háló)

2015.
01.
03.

A digitális nyomtatás megjelenése és üzletileg is elérhető, racionális költségű elterjedése tette lehetővé a digitálisan nyomtatott nagy formátumú termékek megjelenését, mint az óriásplakát, molinók, ponyvák és építési hálók.Az ilyen termékeknél megkülönböztethetünk kültéri és beltéri felhasználásra szántakat. Az előbbiek esetében nagyon fontos szempont, hogy az időjárás viszontagságaival szemben (csapadék, napsütés, fagy stb.) a ponyva anyaga és a festék is ellenálló legyen.

 

Ponyvák

A digitálisan nyomtatható ponyvák anyaga leggyakrabban laminált vagy szálerősített ponyva, öntött ponyva.

 

A laminált ponyva alacsonyabb súlyú (300-500 g), általában kültéri alkalmazásra nem ajánlják, mert nem viseli el a szél általi dinamikus terhelést, hamar tönkremegy. A laminált ponyvák egyik változata az ún. backlight ponyva, amely átereszti a fényt, így olyan installáció is készíthető vele, amelyet hátulról világítanak meg.

 

Az öntött ponyva vastagabb, általában kültéri alkalmazásra is jó, gyakran a teherautóponyvákat, különféle takaró ponyvákat is ebből készítik. Ennek a vékonyabb változata a frontlit ponyva, amely kiválóan alkalmas reklámhordozónak, hiszen alacsony súlya miatt könnyű rögzíteni, feltekerhető, ugyanakkor nem gyűrődik. Az öntött ponyvák egy speciális változata a kunkorodásmentes ponyva, amely a vágási szélen szegés nélkül is egyenes marad.

 

A nyomtatási lehetőségek az alapanyagtól függően változnak. A laminált ponyvákat oldószeres (solvent) és eco-solvent (kissé környezetbarátabb mint az oldószeres), valamint UV tintákkal is meg lehet nyomni. Az öntött ponyvák ezeken felül az innovatív latex technológiával is megnyomhatóak.

 

 

Molinók, zászlók és épülethálók

A molinó megjelenésében gyakran hasonlatos lehet a sík felületen kifeszített ponyvához, alapvetően az anyagukban van számottevő különbség, hiszen a molinó alapanyaga textil. Ha kültéren kerül elhelyezésre, akkor UV- és vízálló tintával kerül nyomtatásra.

 

A molinók és zászlók között elsősorban az a különbség, hogy az előbbiek kifeszítve foglalják el a helyüket, míg a zászlók szabadon lobogva töltik be dekorációs szerepüket.

 

 

Különleges textil anyag a mesh, azaz az építési hálók elkészítésénél is használt légáteresztő anyag, amely a szél okozta amortizációt csökkenti azáltal, hogy kisebb a légellenállása.

 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!