Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Különleges festékek a nyomdaiparban

2015.
02.
04.

A nyomdaipar töretlenül fejlődik, hiszen annak ellenére virágzó iparág, hogy a papírnyomtatástól az internet sok piacot elhódított. Rendre új technológiák kerülnek kifejlesztésre, de a nyomtatás fejlődése mellett a festékek is fejlődnek.

Az egyik festéknél a felvitel és megtapadás módja innovatív, a másiknál a színe, fénye vagy struktúrája formabontó. Nézzünk néhány példát mindegyikre!

 

 

Szublimációs nyomtatás

Ennek a technológiának a behozhatatlan előnye az, hogy a felvitt festék nem a felületen tapad meg, ahogy a legtöbb transzparens technológia esetében, hanem a nyomtatás során alkalmazott hő és nyomás hatására behatol az anyag struktúrájába, eggyé válik vele. Ennek következtében a képe kontrasztos, éles és tartós lesz, ellenáll mosásnak, tisztításnak.

Papírra való nyomtatásnál speciális, ún. szublimációs papír alkalmazására van szükség, de nyomtathatunk textilt (elsősorban poliésztert), műanyagot, üveget, kerámiát, fémet és fát is. A szilárd felületeket – mivel az anyag pórusaiba való behatolás kérdéses vagy részleges – speciális szublimációs lakkal látják el.

 

A technológia hátránya, hogy csak bizonyos felületeken alkalmazható, és világos alap (vagy fehér alulnyomás) szükséges hozzá.

 

UV festékek

 

 

Az UV technológiát alkalmazó nyomtatás során a felületre felvitt festék UV fény hatására másodpercek alatt szárad meg. Rendkívül széles színtartományban alkalmazható festékek ezek, amelyek vékony, mégis masszív réteget képeznek a nyomtatott felületen, amely bizonyos mértékig karcálló, de különféle lakkal tartóssá és különlegessé tehető a felület. A gyönyörű és élénk színekkel készített nyomás különleges mélységet és térbeli hatást kaphat a lakkréteg által.

 

 

UV festékkel nyomtathatunk papírt, textilt, valódi és műbőrt, különféle műanyag felületeket, fóliát és filmet is. A festék nagy előnye, hogy nem alkalmaz oldószert a nyomtatás során, így a vele való nyomtatás kifejezetten környezetbarát technológiának számít, mindeközben vízzel és a természetes UV-fénnyel szemben is ellenálló.

 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!