Környezetbarát nyomtatók a Xeroxtól

A Xerox két új szilárdtintás, környezetbarát nyomtatót is piacra dobott a közelmúltban. A tervezők célja a ColorQube 8580 és ColorQube 8880 készülékekkel az volt, hogy az optimális színteljesítmény és a költséghatékonyság mellett minél kisebbre csökkentsék az eszközök szén-dioxid-kibocsátásának mértékét. A 8880-as készülék segít minimalizálni a nyomtatási költségeket, ugyanis a többi szilárdtintás nyomtatóhoz hasonlóan három kategóriába sorolja a színes oldalakat lefedettségük alapján.

A készülékek percenként 51 oldalt nyomtatnak

A környezetbarát GreenPrint megoldással üzemelő eszközt a cégek saját igényeikre szabhatják: ha egy adott dokumentum nyomtatásakor a kevésbé telített nyomatképet választják, spórolhatnak a költségeken, hiszen a kevesebb szín nyomtatása kevesebbe is kerül. A készülékek gyorsan dolgoznak: az első nyomat elkészítéséhez 5 másodpercre van szükség, azután pedig percenként 51 oldalt képes elkészíteni a nyomtató. A Xerox 2400 FinePoint szoftverrel ellátott eszköz feljavítja a kép felbontását, és színkorrekciót hajt végre rajta, hogy a végeredmény még tökéletesebb lehessen.

 

Számos nyomtatási lehetőség

A készülékkel több oldalt is nyomtathatunk egy lapra, készíthetünk kétoldalas nyomatokat, illetve nemcsak A4-es méretű papírra, hanem borítékra, névjegyre vagy címkére is kerülhet a kívánt szöveg vagy kép. A nyomtatóba további energiamegtakarítási lehetőségeket is beépítettek: például, ha épp nem használják, alacsonyabb fokozatba kapcsol. A nyomtatások vezeték nélküli kapcsolattal okostelefonról, táblagépről vagy más mobil eszközről is irányíthatók. Az 1906-ban alapított, connecticuti (USA) székhelyű Xerox ma már a világ 180 országában van jelen, és szolgálja ki a magán-, a céges és a kormányzati ügyfeleket különböző információtechnológiai megoldásaival.