Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Környezetbarát bélyegzők

2015.
03.
27.

Az élet minden területén, így a különféle ipari ágazatokban is egyre nagyobb jelentőséget kap a környezetbarát alapanyagok, technológiák használata, a környezetkímélő és újrahasznosított  termékek előállítása és  forgalmazása. 
Ez a trend a bélyegzőkészítési iparágat is elérte, így többféle olyan bélyegzőtípussal is találkozhatunk, amely valamilyen okból környezetbarátok. Ez egyrészről nagyon bíztató, hiszen a bélyegzők ugyanúgy fogyóeszközök, mint a tollak vagy mappák – világszerte óriási mennyiségű hulladék keletkezik az irodaszerekből. Másrészről nyilván reklámfogás is, az emberek szeretnek annak tudatában élni, hogy vásárlásaikkal, választásaikkal óvják a környezetet. Nézzük hát meg, hogy milyen környezetbarát bélyegzők közül választhatunk!


Újrahasznosított műanyag ház 

Egyes műanyag keretes bélyegzők gyártása során részben vagy egészben (65-88%) újrahasznosított műanyagot használnak fel, amivel csökkentik a bolygószerte termelődő hulladék mennyiségét.

Vannak olyan típusok, ahol az újrahasznosított alapanyag felhasználás mellett még arra is figyeltek, hogy a gyártási folyamatokban csökkentsék a CO2 kibocsájtást, illetve, hogy úgy alakítsák ki az alkatrészeket, hogy ritkábban kelljen cserélni, vagy éppen könnyebben cserélhetőek legyenek, így növelve a bélyegző élettartamát, és így tovább csökkentve a környezet terhelését.

 


Folyékony fa

A folyékony fa egy nagyon innovatív alapanyag, úgy is emlegetik, hogy bioműanyag, hiszen egyfajta papírpari melléktermékből, ligninből állítják elő. A lignin a növények 30%-át kitevő rost, a bolygónkon a leggyakrabban előforduló kötőanyag. Természetes forrásból származó polimer, amely magán viseli az anyag jó tulajdonságait, és ezen kívül még biológiailag 100%-ban le is bomlik. 
A papíripari melléktermékként keletkező anyagot korábban energiatermelésre használták fel, de napjainkban számos innovatív iparág lecsapott a belőle készíthető műanyagokra. Különféle adalékanyagok és természetes erősítő rostok (len, kender) hozzáadása után akár nagyszilárdságú vagy törésálló anyagok is előállíthatóak belőle. 

Mind a gyártás során, mind a lebomláskor minimális a CO2 lábnyoma. 

 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom

Újdonság! Ricoh SP100 és SP201 toner utántöltés!

2017.
01.
12.

Nemrégen dobta piacra a Ricoh új kisirodai nyomtatócsaládját. Jellemzően a gyári kellékanyagok kifejezetten drágának mondhatóak, ráadásul nehezen beszerezhetőek.

Tovább olvasom

Mikor kell cserélni a nyomtatódobot vagy a tonert?

2017.
01.
12.

4 apró jel, amiből kiderül, hogy valamin változtatni kell

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!