Kinek érdemes címbélyegzőt használnia?

A címbélyegző használata sokkal olcsóbb, mintha nyomdai úton készíttetnénk borítékot; így ez a megoldás ideális mindazon cégvezetők számára, akik számára fontos, hogy a vállalat jó benyomást tegyen a címzettre már az első pillanatban – még a küldemény kibontása előtt –, azonban mindezt a lehető legköltséghatékonyabban szeretnék megoldani, így nem akarnak céges borítékra költeni.

 

A legfontosabb a pontosság és az olvashatóság

A címbélyegzők esetében az adatok pontossága a legfontosabb, nem pedig a felesleges díszítések; így az egyértelműség érdekében elegendő, ha a cégnév és a cím szerepel rajta: a vállalat elnevezését lehetőleg a településnév, azt a levelezési cím, azt pedig az irányítószám kövesse; azaz ezeket a jobb áttekinthetőség miatt ne írjuk egy sorba.

 

 

Címzéshez ne használjuk a cégbélyegzőt

Nem érdemes a borítékra a hagyományos cégbélyegzővel rányomni a feladót, hiszen ezen számos olyan adat (adószám, cégjegyzékszám) stb. is szerepel, amelyre ebben az esetben nincs szükség, ráadásul nem is tartozik másra. Előnyös, ha a szöveg a bélyegzőn balra rendezve szerepel. A megfelelő olvashatóság érdekében a lehetőségekhez mérten használjunk nagy betűket.

 

A bélyegzőre a címen kívül egy frappáns üzenet is kerülhet

Bár a címbélyegzőn épp elég, ha kizárólag maga a cím szerepel; amennyiben a feladó szeretne megbizonyosodni arról, hogy a címzett valóban kibontja majd a küldeményt – például a DM-levelet –, érdemes egy kreatív ötlettel feldobni a bélyegzőt, és elhelyezni rajta egy frappáns – de rövid – üzenetet. Hiszen, ha a címzett olvasatlanul kidobja a levelet, annak megfogalmazása és kinyomtatása idő- és pénzkidobás volt. Ha akár a cégvezető, akár valamelyik munkatársa bővelkedik kreatív szlogenötletekben, az ütős üzenetet házon belül is megfogalmazhatják – ellenkező esetben érdemes mindezt egy marketingügynökségre bízni.

 

Az aláírás-bélyegző előnyei

Ha számtalan dokumentumot kell aláírnia nap mint nap, jó szolgálatot tehet egy aláírás-bélyegző; azonban természetesen előtte érdemes tájékozódnia arról, adott esetben valóban pótolja-e a bélyegző a valódi aláírást – szerződést például nem lehet vele hitelesíteni, illetve banki átutalás indításához sem megfelelő.

 

Céges képeslapok kiküldéséhez remekül használható a bélyegző

Bizonyos alkalmakkor – például céges karácsonyi vagy húsvéti lapok kiküldésekor – viszont kifejezetten jó szolgálatot tesz egy aláírás-bélyegző; hiszen nem kell a cégvezetőnek ülnie órákig a lapok felett; egy másik munkatárs is „aláírhat” a nevében. Természetesen csak olyan kollégára érdemes bízni ezt a feladatot, akiben a vezető maradéktalanul megbízik, hiszen egy rosszindulatú kolléga akár vissza is élhet vele; a köztes időben pedig egy zárt fiókban tartani a bélyegzőt.

 

Az aláírás-bélyegző a céges levelezésnél tesz igazán jó szolgálatot

Leginkább a céges levelezésben használják az aláírás-bélyegzőt, hiszen rengeteg idő megtakarítható a segítségével. Így anélkül lehet az üzenet személyes, hogy a vezetőnek több tucat vagy akár több száz dokumentumot kellene szignálnia. Az aláírás-bélyegző megrendelésekor el kell döntenie, milyen papírra szeretne elsősorban nyomtatni vele, hiszen ettől függ, milyen festéket érdemes alkalmazni: ami megfelel egy matt papírhoz, lehet, hogy egy fényes üdvözlőlapon elmaszatolódik – ezzel pedig rossz benyomást kelthet ügyfelében, ráadásul egyértelművé válik, hogy nem személyesen írta alá a levelet vagy lapot.

 

A minta legyen nagy és vastag tollal írt

Az aláírás-bélyegző megrendeléséhez természetesen a megrendelő eredeti aláírására van szükség; azonban fontos, hogy az a hagyományosnál nagyobb méretben és vastagságban készüljön, hogy jól mutasson, és jól látható legyen a bélyegzőn.