Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Innovációk a nyomtatásban 1. - szilárd tintás nyomtatás

2015.
02.
04.

Tagadhatatlan, hogy akár lézerprinterről akár a tintasugaras nyomtatóról van szó, a legtöbb problémát – legalábbis a felhasználó számára – a mindennapi felhasználás során a patronok cseréje jelenti. Az ördög nem alszik, így előfordulhat hibás patron, amely vagy a kezünkben, vagy rosszabb esetben a nyomtatóban kiereszti tartalmát, bosszantó és nehezen helyrehozható károkat okozva.

 

Mi is írtunk már a nyomtatópatronok cseréjének kérdéseiről – gyári, utángyártott vagy házilag töltött változatok alkalmazásáról – az ezúton termelődő hulladékokról is. Nemrég beszámoltunk a szintén innovációnak számító kifogyhatatlan (azaz külső táplálású) tintapatronokról is.

 

 

A szilárd tinta előnyei

A szilárd tinta abból a szempontból nem jelent innovációt, hogy a felhasználónak ezt is kézbe kell vennie, cserélnie kell, de abból a szempontból mindenképpen, hogy környezetbarát, nem káros az egészségre és esély sincs arra, hogy kifolyjon, foltot ejtsen vagy bármilyen más kárt okozzon a csere folyamán.

 

A szilár tinta „patronok” tulajdonképpen műgyanta alapú préselt és víztelenített tintarudak, amelyek állagukat és kinézetüket tekintve zsírkrétához hasonlatosak. A nyomtatás során a berendezés megolvasztja a tintarudakat (a szükséges mennyiséget), majd a papírra kerülve a tinta ismét megszilárdul.

 

A tintarudak alkalmazása a nyomtató felépítését is leegyszerűsíti, nincs szükség kizárólag szerelő által elvégezhető tisztítási és karbantartási munkákra, hiszen a készülék önmaga végzi el saját karbantartását. A meghibásodás esélye is kisebb.

 

 

A tintarúd kicsi, nem igényel különleges bánásmódot, akár az íróasztal fiókjában is eltartható.

 

 

A szilárd tintás nyomtatás előnyei

 

A technológia kifejlesztőjének célja – saját bevallása szerint – a színes nyomtatás költségeinek csökkentése volt. Az új fajta tintát használó berendezések a fekete-fehér nyomtatással egy árban készítenek akárhány színből álló nyomatot, a CMYK színmodell alkalmazásával.

A költségek csökkentésében nagyrészt a festéktároló kazetták alkalmazásának feleslegessé válása játszik szerepet. Ezeket nem csak legyártani kellett, hanem különleges hulladékként való kezelésük, illetve a megfelelő ártalmatlanításukról való gondoskodás terhet jelentett  a felhasználó számára.

 

 

A szilárd tintás nyomtatás képe ragyogó, kivételesen színhelyes, élénk és tartós. Bármilyen papír nyomtatható a technológiával, mégis a nyomtatási minőség egyenletes marad. A papír állagát nem rombolja (nem kunkorodik fel vagy gyűrődik).

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!