Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Így válassz nyomtatót az irodába 2.

2015.
09.
03.

Ezzel a sorozattal azok dolgát szeretnénk megkönnyíteni, akik új irodai nyomtatók beszerzésén gondolkodnak. Úgy gondoljuk, hogy a mai gazdasági helyzetben a vásárlásnak tudatosnak kell lennie, amihez azonban információra van szükség. Ha hasznosnak találja ezt a bejegyzést, olvassa el a sorozat előző részeit is!

 

 

 

Kétoldalas nyomtatás

Egy irodai nyomtató beszerzésekor ezt a szempontot is érdemes alaposan megfontolni. A kétoldalas nyomtatás – főként nagy ennyiségben – egy kisebb vagyont spórolhat meg a cég számára, vagyis költséghatékony, ráadásul környezetbarát megoldás, ami nagyban hozzájárulhat egy vállalkozás pozitív megítéléséhez. A kétoldalas nyomtatása manuálisan bármelyik nyomtatóval lehetséges, hiszen nincs más dolgunk, mint megfordítani a lapot. Ez 1-2 oldal nyomtatásakor még abszolút rendben is van, de több száz oldal esetében már akkora vesződség, hogy gyakorlatilag külön munkaerőt kellene alkalmazni hozzá. Persze vannak olyan nyomtatók, melyek támogatják az automatikus kétoldalas nyomtatást, és bár ezek nyilvánvalóan valamivel drágább eszközök, hosszútávon visszahozzák az árukat, és jelentősen megnövelhetik az iroda teljesítményét.

 

 

Maximum teljesítmény

Különösen fontos, hogy tisztában legyünk a megvásárolni kívánt nyomtató kapacitásával, nevezetesen azzal, hogy egy hónap alatt közelítőleg hány oldalt nyomtathatunk vele anélkül, hogy a gyártó saját véleménye szerint meghibásodna. Szerencsére ezt a gyártók pontosan feltüntetik a műszaki specifikációban, vagyis ez valóban fair play játék. Ismét ugyan az a képlet, mint az eddigiek során már oly sokszor: mérjük fel az igényeinket. Egy egyszerű, személyi nyomtató átlagosan 2.000 és 5.000 közötti lapszámot garantál meghibásodás nélkül havonta. Amennyiben havi 15.000 oldalt nyomtatunk átlagosan (kb. 750 oldalt egy munkanap), ami háromszorosa egy személyi nyomtató maximumának, akkor nagy valószínűséggel záros határidőn belül tönkretesszük a printert. Így az olcsóbb személyi nyomtató máris elveszíti az előnyét, hiszen a kidobott pénz mindig több, mintha alapból többet fizettünk volna. Ebben az esetben tehát üzleti nyomtatót érdemes vásárolni, melyek kapacitása néhány tízezer és 100.000 lap között mozog (maximum 5.000 lap/nap). Érdemes megjegyezni, hogy bármelyik printernél, legyen az személyi, vagy üzleti, érdemes a maximum alatt járatni a nyomtatást (átlagosan csak a felét használjuk ki a kapacitás tetejének), hiszen ezzel hosszabb életet garantálhatunk az eszköznek.

 

 

Vezérlés

Személyi nyomtatóknál általában az az elvárás, hogy minél kevesebb beállítás, felkészülés, minél kevesebb használati útmutató szükségeltessen ahhoz, hogy a nyomtatást megkezdhessük. Az üzleti nyomtatók esetében természetesen itt sincs 100 százalékos egyezés. Sőt, talán épp fordítva van, hiszen egy cég nyilvánvalóan a saját profiljához kívánja közelíteni az eszközeit. Ehhez szüksége lehet arra, hogy minél nagyobb hozzáférést kapjon a printerhez, vagyis a személyre szabáshoz minél szélesebb körű vezérlés adjon lehetőséget. Ezt pedig általában az üzleti printerek garantálják. 
A vezérléssel kapcsolatban egy másik fontos kérdés, hogy a vezérlő panel nyomógombos, vagy érintőképernyős legyen-e. Utóbbi nyilván modernebb, azonban sokan a mai napig jobban bíznak a gombokban, úgy gondolják, hogy azok ritkábban hibásodnak meg. Az érintőképernyő mellett szól azonban, hogy használatuk gyorsabb, az ehhez szokott fiatalabb munkatársak kezében pedig egyenesen villámgyors lehet. Pro és kontra érveket is figyelembe véve kell tehát választanunk ezen a téren is.

 

 

Ez szintén nagyban meghatározhatja a havi költségvetést, így érdemes még a döntés előtt utána járni. Itt nincs is más dolgunk, mint összehasonlítani a gyártók által javasolt utántöltési módok költségét, és ez alapján – figyelembe véve persze az eddigi szempontokat is – kiválasztani a számunkra leginkább költséghatékony megoldást.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!