Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Hogyan válasszunk tonert a nyomtatóhoz vagy a fénymásológéphez?

2014.
10.
11.

A nyomtatókhoz és a fénymásológépekhez használt tonerek gyakran többe kerülnek, mint maga a készülék; így sok fogyasztó egyszerűen vásárol egy új gépet, ha kiürül a tintapatron. Azonban szerencsére a tonerek pótlásán másképpen is spórolhatunk. A tonereket olyan nyomtatóknál és fénymásolóknál alkalmazzák, amelyek a lézernyomtatás elvén működnek. A tintapatronokban műanyag, szén és színezőanyagok keveréke található, por alakban. Másolat vagy nyomtatvány készítésekor a por felmelegszik, és forró hengerek segítségével kerül a festék a papírra.

 

A toner lézernyomtatókhoz használható

 

Mivel manapság nemcsak lézernyomtatókat használnak az irodákban vagy a háztartásokban, tonervásárlás előtt mindenképp győződjünk meg arról, hogy saját készülékünk ezen az elven működik. A szilárd tintával működő vagy a tintasugaras nyomtatókhoz más fajta festékanyag szükséges.

 

Tonertípusok

 

Négyfajta toner közül választhatunk: vásárolhatunk gyári, utángyártott, újratöltött patronokat, illetve mi magunk is újratölthetjük azt. Egyik megoldás sem rosszabb a másiknál; így mindenkinek saját igényei szerint kell döntenie. Többek közt azt kell átgondolni, mennyire fontos, hogy a toner környezetbarát, olcsó, illetve könnyen és gyorsan cserélhető legyen. Sajnos a fenti összes feltételt egyetlen patron sem teljesíti.

 

  • Gyári tonerek

 

A gyári patronok a legdrágábbak, azonban jobb minőségű nyomatot eredményeznek, megbízhatóbbak, és garantáltan kompatibilisek az adott nyomtatóval.

 

  • Utángyártott tonerek

 

Az utángyártott vagy általános tonereket egy harmadik fél gyártja, az eredeti gyártó specifikációi alapján. Ezek a patronok általában olcsóbbak, mint a gyáriak vagy az utángyártottak, viszont előfordulhat, hogy nem illeszkednek olyan tökéletesen a nyomtatóba, mint az előbbiek.

 

  • Újratöltött tonerek

 

Az újratöltött tonerek esetén a kiürült tintapatronokat a gyártó vagy egy harmadik fél tölti fel ismét tintával. Ezek kevesebbe kerülnek a gyári patronoknál, környezetbarátok, és minőségük is megfelelő.

 

  • Újratölthető tonerek

 

A kifogyott tintapatront mi magunk is újratöltethetjük akár egy a gyártó által üzemeltetett, akár egy független szolgáltatónál. Ez a megoldás olcsóbb, mint a gyári patron megvásárlása, valamint szintén környezetbarát.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom

Újdonság! Ricoh SP100 és SP201 toner utántöltés!

2017.
01.
12.

Nemrégen dobta piacra a Ricoh új kisirodai nyomtatócsaládját. Jellemzően a gyári kellékanyagok kifejezetten drágának mondhatóak, ráadásul nehezen beszerezhetőek.

Tovább olvasom

Mikor kell cserélni a nyomtatódobot vagy a tonert?

2017.
01.
12.

4 apró jel, amiből kiderül, hogy valamin változtatni kell

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!