Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Hogyan válasszunk nyomtatót, azaz mi is az a TCO?

2015.
05.
13.

Évtizedek óta számítógépen dolgozom, így nem egyszer szembesültem már a problémával: új gépet kell venni. Minden alkalommal nagy gondot okozott, hogy az áron kívül milyen szempontok alapján hasonlítsam össze a piacon található gépeket, hiszen nem voltam szakember. Nyilván ez vonatkozik mindenféle műszaki cikkre, amelyet laikusként használ az ember, különös tekintettel azokra, amelyek használata nem csak a teljesítményt, illetve a fogyasztást érintő költségekkel jár, hanem járulékos kiadások is akadnak. Ilyen például a nyomtatónál a papír, a toner/tinta, a karbantartási igény stb.

Ismerkedjünk meg a számítástechnika területén már jól ismert kifejezéssel: TCO, azaz total coast ownership. A kifejezés magyar megfelelője teljes tulajdonlási költség, szokták teljes bekerülési költségnek vagy teljes körű birtoklási költségnek is fordítani. A lényege, hogy egy új eszköz, szoftver beszerzése vagy más jellegű befektetés előtt az újítás teljes élettartamára kiszámolják a beszerzési, fenntartási és használati költségeit, és így kontrollálják, hogy megéri-e, életképes-e a beruházás, illetve így tudják összehasonlítani a rendelkezésre álló alternatívákat.

 

 

A TCO tartalmazza az esetleges jövedelmi (pl. ha bérbe kívánjuk adni a printert vagy bárnyomtatást vállalunk), valamint a költségcsökkentési (spórolási) lehetőségeket is.

A TCO számítást egy adott cég adott eszköze esetében el lehet végezni szűk, tágabb és még tágabb körökre is. Értjük ezen a közvetlen, az eszközhöz kapcsolódó folyamatok figyelembevételét (szűk kör), a cég folyamataiban részfolyamatként történő részvételét (tágabb kör), illetve a cég élettörténetében (nyilván elvártan fejlődésében) vállalt szerepét (még tágabb kör) is.

 

 

A TCO kiszámításának külön módszertana van, amelynek utána olvashatunk a neten, könyveket is találhatunk róla, de tanfolyamokon is felkészítenek az alkalmazására. Lassan megvetik a lábukat olyan cégek is a piacon, akiknek a szolgáltatási körébe tartozik az ilyen jellegű kalkulációk levezetése. Aki vállalatvezetésben és pénzügyi ismeretekben jártas, annak kézenfekvő, hogy az ilyen jellegű tervezés korántsem felesleges, de azt, hogy kivel végeztetjük el, mindenkinek egyedi mérlegelés alapján kell eldönteni.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!