Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Fotó és nyomtatás

2015.
05.
13.

Nem olyan régen volt még az az időszak, amikor megvettük a negatív filmet, temperamentumunktól függően napok vagy hónapok alatt végigfotóztuk, majd elvittük a filmelőhívóba és körömrágva vártuk mi lesz az eredmény. A képek minősége nem csak azon múlott, hogy mi hogyan exponáltunk, hanem azon is, hogy milyen minőségű fotópapírra, milyen technológiával hívták elő. Régebben kézzel csinálták egyenként, majd a nyolcvanas években beszivárogtak hazánkba is a többé-kevésbé automata előhívó berendezések. Ezeknek a minőségén talán már volt lehetőség kicsi javítani digitálisan.

A digitális fotózás megjelenése és elterjedése óta a papírkép-készítés jelentősége sokkal kisebb lett, hiszen az általunk elkészített képek töredékét „tesszük csak papírra”.  A fényképezés és képkészítés menete, és miértjei teljesen új értelmezést kaptak a digitális fotózása adta lehetőségek miatt. Régebben ahhoz kellett előhívni a fotókat, hogy meg lehessen nézni őket, manapság csak akkor készül a fotókból papírkép, ha annak különös oka van.

 

 

Ha egy meghatározó eseményről jó fotó készül, vagy egzotikus utazásainkról magas minőségű képeket sikerült készítenünk, esetleg a családról aranyos képek vannak a tarsolyunkban, azokat – a többféle rendelkezésre álló lehetőség egyikével – papírképpé varázsoljuk, és keretben kitesszük a falra. (A művészi célzatú fotózás gyakran még negatív filmet használ, és hagyományosan hívja elő.) Gyakran a fényképezést szkennelés helyett használjuk, illetve olyan magas minőségű kamera található már az egyszerűbb telefonokban is, hogy nagy felbontású, jól olvasható képek készíthetők dokumentumokról is, amelyek aztán nyugodtan kinyomtathatóak.

 

 

 

Manapság nagyságrendekkel több fotó készül mint régen, hiszen gyakorlatilag a fényképezésnek nincs költsége, de arányában nagyon ritkán szánjuk rá magunkat, hogy papírképpé varázsoljuk ezeket. A következő néhány bejegyzésben megnézzük milyen lehetőség van napjainkban papírképek készítésére, hogy szükség van-e a megfelelő minőséghez speciális papírokra, nyomtatókra és eljárásokra.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!