Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Érdekességek a lézernyomtatóról – 2. rész

2015.
06.
29.

Az előző bejegyzésünkben esett szó az első lézernyomtatókról, a görgő fixálók keltette hőmérsékletről, mely a sebesség miatt mégsem vezet a papír kigyulladásához, illetve írtunk még a lézernyomtató által biztosított fotórealisztikus minőségről is. Azonban maradt még néhány érdekesség a tarsolyunkban.

 

Íme:

Tudtad, hogy a lézernyomtatók festékkazettáinak előállításakor ügyelnek a környezeti tényezőkre is? Mivel hatalmas iparról van szó, számottevő figyelmet érdemel benne a fenntarthatóság kérdése is. Éppen ezért a festékkazettákat úgy alakították ki, hogy azok legtöbb része újrafelhasználható, vagy újrahasznosítható legyen.

 

A tonerek formuláját a gyártók titkosítják, így ez külsősök számára hozzáférhetetlen. A lézernyomtatók igazi különlegessége pedig éppen a toner, ami – talán sokak számára meglepő módon – elsősorban nem tinta. A toner egy elektronikus töltéssel rendelkező por, melynek két fő összetevője a festék és a műanyag.

 

Biztosan megfigyelted már, hogy a lézernyomtatók drágábbak a tintasugaras rokonaiknál. Ennek oka, hogy a tintasugaras nyomtatók esetében a gyártók a tintán keresik meg a pénzüket, ezért a gépeket áron alul adják. Ezzel ellentétben a lézernyomtatók tonere és a hozzájuk való papír is olcsóbb.

Éppen ezért a lézernyomtatók az utóbbi években az irodák kedvelt berendezéseivé váltak. Sokkal egyszerűbbnek tűnik lézernyomtatókat tartani, mint állandóan rohangálni egy fénymásoló szaküzletbe. A költséghatékonyság mellett szól az is, hogy ezek a nyomtatók gyorsak, precízek és megbízhatók, így nem fogják akadályozni a hatékony munkamenetet. 

 

Sokan azonban ágálnak is a lézernyomtatók ellen, mégpedig a magánélet megsértése miatt. Ez első hallásra különösnek tűnhet, és azzal van összefüggésben, hogy a legtöbb színes nyomtató apró jeleket (pöttyök sorozatát) hagy minden egyes vele kinyomtatott lapon, feltüntetve a modellt, a szériaszámot, és a dátumot. Esetenként pedig akár a vevő néhány adata is kódolva lehet, amivel hatékonyan nyomon tudják követni az esetleges hamisításokat.  

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Ha igazán gazdaságos üzemeltetésre vágysz

2019.
06.
05.

akkor HP M426FDN hálózati multifunkciós
másoló az amire szükséged van!

Tovább olvasom

HP DeskJet Ink Advantage 3775 - Minden egy készülékben!

2019.
05.
07.

Tökéletes mindazoknak, akiknek
megfizethető teljesítményre, stílusra
és többfunkciós készülékre van szükségük.

Tovább olvasom

Ideális választás vállalkozása számára - HP LaserJet Pro M130

2019.
04.
25.

Nyomtatás - beolvasás - másolás
egy megfizethető multifunkciós készülékkel.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!