Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Érdekességek a lézernyomtatóról – 1. rész

2015.
06.
24.

Gondoltad volna?

Az első kereskedelemben kapható lézernyomtatót 1975-ben mutatta be az IBM, és elsősorban számlák nyomtatására használták. Az első lézernyomtatóért, amelyet már irodai használatra terveztek, közel 5 millió forintnak megfelelő dollárért juthatott hozzá a boldog vásárló. Gondoljunk bele, hogy a maga idejében a lézernyomtató mekkora csodának számíthatott, ha ma ennél egy 3D nyomtatóhoz is jóval olcsóbban juthatunk hozzá. Az első tömegfelhasználásra szánt lézernyomtatót pedig a HP alkotta meg, ez volt az első HP LaserJet, amely az akkori igényekhez képest felemelően nagy, 8 oldal/perc kapacitású gép volt, melyhez potom 1 millió forintért juthatnánk hozzá a mai dollár árfolyamon.

 

A lézernyomtató görgő fixálója közel 200 Celsius-fokig hevül, hogy a festéket hatékonyan vigye fel a papírra. A lézernyomtató görgői olyan gyorsan mozognak, hogy ezzel nem hagynak időt a papír számára, hogy lángra kapjon, vagy megégjen. Milyen szép volna, ha ez az életben is így működne: a rohanó élet tényleg olyan sebességet jelentene, melynek során a sejteknek nincs ideje öregedni.

 

Hasznos tanács: ha a nyomtatóban lévő festék nyomtatás közben véletlenül a ruhádra csöppen, először is ne ess pánikba. Ez a legfontosabb. Ha sikerült megőrized a hidegvéred, a ruhával se tégy másként, és csak hideg vizet használj a folt eltávolításához, mert a meleg vízzel éppen ellentétes hatást érsz el, és örökre csúfoskodó folt marad a pólódon.

 

A lézernyomtatók igazi túlélők. A legkorábbi darabok között még mindig van olyan, amelyik állandó szolgálatot teljesít. Ráadásul sokan gondolják úgy, hogy ezek megbízhatóbbak a tintasugaras nyomtatóknál, és még szebb képet is készítenek. Ezt mindenki maga döntse el, de az biztos, hogy a színes lézernyomtatók között van olyan is, amely akár 2400 DPI-s fotórealisztikus kép nyomtatására is alkalmas.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Ha igazán gazdaságos üzemeltetésre vágysz

2019.
06.
05.

akkor HP M426FDN hálózati multifunkciós
másoló az amire szükséged van!

Tovább olvasom

HP DeskJet Ink Advantage 3775 - Minden egy készülékben!

2019.
05.
07.

Tökéletes mindazoknak, akiknek
megfizethető teljesítményre, stílusra
és többfunkciós készülékre van szükségük.

Tovább olvasom

Ideális választás vállalkozása számára - HP LaserJet Pro M130

2019.
04.
25.

Nyomtatás - beolvasás - másolás
egy megfizethető multifunkciós készülékkel.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!