Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Dimenziót léptünk: a 3D nyomtatás rejtelmei 2.

2014.
12.
21.

A folyamat több lépcsőből áll

 

A 3D nyomtatás alapját egy digitális modell elkészítése előzi meg. Alapvetően ennek két útja van: ha létező tárgyat akarnak 3D nyomtatással lemodellezni, akkor 3D szkennerrel készül a digitális modell. Nem létező tárgy terveit CAD programban vagy egyéb, tervező-, illetve 3D animációs programban lehet elkészíte

 

A térbeli modellt a program egyforma vastagságú szeletekre metszi, majd a nyomtató a kapott adatokból ezeket a szeleteket hozza létre és illeszti egymásra. Modell alapján történő nyomtatáskor a szeletek vastagsága és egyéb méretei megegyeznek az eredeti modell paramétereivel (ha ez az igény), de egyéb tulajdonságai már nem feltétlenül (súly, szakítószilárdság stb.). A modell felhasználási céljaitól függően léteznek különféle fixálási és stabilizálási lehetőségek, amelyekkel javítható a szilárdság (ragasztó-mártás, -fújás stb.).

 

 

Mi a gyakorlati haszna a 3D nyomtatásnak?

A 3D nyomtatást talán a legnagyobb arányban a formatervezés és az ipari terméktervezés alkalmazza. Az eljárást rapid modellingnek, azaz gyors modellezésnek is nevezik, hiszen a különféle termékek és formák lemodellezésének különösen gyors és olcsó lehetőségét nyújtja.

 

A közvetlenül a tervezőprogramból kész tárgyba fordítható modellek óriási előrelépést jelentenek bármilyen termékfejlesztési folyamat során, hiszen gyorsan és olcsón elkészíthetőek, különösebb eszközráfordítás nélkül.

 

A 3D modellezés egyik kimagasló előnye az, hogy a réteges addíció miatt szinte bármilyen bonyolult formát képes elkészíteni. Gondolunk itt egymásba fonódó, üreges vagy egymásban elhelyezkedő (szülő-bennszülött) tárgyakra, amelyeket a korábbi modellező eljárásokkal (fröccsöntés, marás stb.) nem nagyon, vagy csak nehézkesen lehetett elkészíteni.

 

 

A 3D nyomtatott modell elkészítése néhány perctől egy-két óráig tarthat, a tárgy méretétől és bonyolultságától függően. Ez nem minden esetben rövidebb mint mondjuk egy fröccsöntött modell elkészítési ideje, de a költségek egészen biztosan összehasonlíthatatlanul alacsonyabbak a térbeli nyomtatás javára.

Mind a marós, mind a fröccsöntési eljárások estén a prototípus elkészítéséhez szerszámok szükségesek, ezek költsége minden egyes modell esetén érvényes, míg a nyomtatott tárgyakat akárhány verzióban elkészíthetjük ugyanazzal a költséggel.

 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!