Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Digitális nyomtatás

2014.
12.
29.

A digitális nyomtatás volt az, amely néhány évvel, sőt évtizeddel ezelőtt nagyon komolyan átrendezte a korábban kialakult nyomdaipari piacot. A digitális nyomtatási technológiák nem csak annyival egyszerűbbek, hogy az „alapanyag” számítógépen készül el, és az adatok onnan közvetlenül kerülnek továbbításra a nyomdagépbe, hanem abból a szempontból is előnyösek, hogy nem szükséges a nyomtatáshoz külön szerszámot, levilágítást, nyomóformát stb. készíteni, és így akár az egy darabra vetített termelési költségi is megfizethető lehet.

 

 

De lássuk részletesebben ezt a  nyomtatási technológiát!

 

 

A digitális nyomtatás jellemzői

A digitális nyomtatás a kezdetek kezdetén alacsonyabb minőségű nyomtatást és lassabban állított elő, mint pl. az ofszet nyomda. A mai modern digitális nyomdagépek nyomtatási eredménye vetekszik az ofszet és egyéb hagyományos eljárással készített termékekével. Általában tekercses papír-alapanyagokra, nagy mennyiségű terméket készítenek el (pl. számlák, csekkek).

Mivel az elektrofotográfiás rendszer alkalmazásához nem készül fix nyomóforma, ezért ha elírás történt a nyomtatnivalón vagy változtatni szeretnének rajta, esetleg többféle változat készül, bármikor leállítható a nyomtatás és elvégezhetőek a módosítások.

 

A digitális nyomtatás előnye az ofszethez képest az is, hogy kis példányszámban – akár egyetlen példányban – is elkészíthető a nyomat, ez nem növeli a nyomtatás darabárát (emlékezzünk vissza, az ofszet gépeken csak a beállás során több tucat példány kinyomtatnak, ami ha csak a papírselejtet tekintjük is, jelentős költség).

 

A digitális nyomtatásnál nem számít a színek száma, napjainkban már probléma nélkül nyomtatnak tökéletesen színhelyes, fénykép minőségű, átmenetes stb. felületeket és ábrákat, és a több színű nyomtatás nem kerül többe mint a monokróm.

 

 

A digitális nyomtatás folyamata

 

A nyomóhenger felületén lézer segítségével elektromos töltést hoznak létre a digitális állomány (nyomtatandó fájl) adatai alapján. A töltéssel rendelkező területre tapad fel a festék. A felületet, ahova felhordásra kerül majd a festék, szintén feltöltik a jobb tapadás érdekében, csak azt a hengerével ellenkező töltéssel. Így a festékréteg a nyomás, a hő és a töltés együttes hatására tapad meg a célterületen.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Ha igazán gazdaságos üzemeltetésre vágysz

2019.
06.
05.

akkor HP M426FDN hálózati multifunkciós
másoló az amire szükséged van!

Tovább olvasom

HP DeskJet Ink Advantage 3775 - Minden egy készülékben!

2019.
05.
07.

Tökéletes mindazoknak, akiknek
megfizethető teljesítményre, stílusra
és többfunkciós készülékre van szükségük.

Tovább olvasom

Ideális választás vállalkozása számára - HP LaserJet Pro M130

2019.
04.
25.

Nyomtatás - beolvasás - másolás
egy megfizethető multifunkciós készülékkel.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!