Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Digitális nyomtatás

2014.
12.
29.

A digitális nyomtatás volt az, amely néhány évvel, sőt évtizeddel ezelőtt nagyon komolyan átrendezte a korábban kialakult nyomdaipari piacot. A digitális nyomtatási technológiák nem csak annyival egyszerűbbek, hogy az „alapanyag” számítógépen készül el, és az adatok onnan közvetlenül kerülnek továbbításra a nyomdagépbe, hanem abból a szempontból is előnyösek, hogy nem szükséges a nyomtatáshoz külön szerszámot, levilágítást, nyomóformát stb. készíteni, és így akár az egy darabra vetített termelési költségi is megfizethető lehet.

 

 

De lássuk részletesebben ezt a  nyomtatási technológiát!

 

 

A digitális nyomtatás jellemzői

A digitális nyomtatás a kezdetek kezdetén alacsonyabb minőségű nyomtatást és lassabban állított elő, mint pl. az ofszet nyomda. A mai modern digitális nyomdagépek nyomtatási eredménye vetekszik az ofszet és egyéb hagyományos eljárással készített termékekével. Általában tekercses papír-alapanyagokra, nagy mennyiségű terméket készítenek el (pl. számlák, csekkek).

Mivel az elektrofotográfiás rendszer alkalmazásához nem készül fix nyomóforma, ezért ha elírás történt a nyomtatnivalón vagy változtatni szeretnének rajta, esetleg többféle változat készül, bármikor leállítható a nyomtatás és elvégezhetőek a módosítások.

 

A digitális nyomtatás előnye az ofszethez képest az is, hogy kis példányszámban – akár egyetlen példányban – is elkészíthető a nyomat, ez nem növeli a nyomtatás darabárát (emlékezzünk vissza, az ofszet gépeken csak a beállás során több tucat példány kinyomtatnak, ami ha csak a papírselejtet tekintjük is, jelentős költség).

 

A digitális nyomtatásnál nem számít a színek száma, napjainkban már probléma nélkül nyomtatnak tökéletesen színhelyes, fénykép minőségű, átmenetes stb. felületeket és ábrákat, és a több színű nyomtatás nem kerül többe mint a monokróm.

 

 

A digitális nyomtatás folyamata

 

A nyomóhenger felületén lézer segítségével elektromos töltést hoznak létre a digitális állomány (nyomtatandó fájl) adatai alapján. A töltéssel rendelkező területre tapad fel a festék. A felületet, ahova felhordásra kerül majd a festék, szintén feltöltik a jobb tapadás érdekében, csak azt a hengerével ellenkező töltéssel. Így a festékréteg a nyomás, a hő és a töltés együttes hatására tapad meg a célterületen.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!