Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Bélyegzőkészítés lézergravírozással

2015.
03.
05.

A bélyegzőkészítés menetét a lézergravírozás feltalálása forradalmasította. A korábbi eljárás, a fotópolimeres technika bonyolultabb és hosszadalmasabb is volt, hiszen direkt erre a célra kifejlesztett gépben klisé segítségével öntötték ki gyakorlatilag a szöveglemezt.

 

 

A lézergravírozás alkalmazásával a szöveglemez elkészítése – és így egy teljesen egyedi bélyegző létrehozása – pár perces művelet. A szöveglemez elkészítése azzal kezdődik, hogy grafikus programban elkészítik a bélyegzőre feltenni kívánt képet (lehet ez logó, valamilyen felirat, reklámanyag stb.). A grafikai fájlt a megfelelő vektorgrafikus formátumban beolvassák a lézergravírozóba, majd beletesznek egy direkt a bélyegzőkészítéshez gyártott gumilapot, amelybe a gép indítás után beleégeti, illetve belefaragja az adott szöveget és/vagy grafikát.

 

 

A lézergravírozás előnye, hogy maga az eljárás olcsó, tiszta és gyors, a lézerfej, ha megfelelően van beállítva nagyon pontos, így szép képet készít. A lézerrel készült bélyegzők magas minőségűek és tartósak. A lézergravírozó gép kezeléséhez nem szükséges különösebb szakképzettség, bár nem árt némi tapasztalat ahhoz, hogy a gravírozandó képet, illetve a lézerfejet úgy állítsák be, hogy a lehető legmagasabb minőségű eredmény születhessen meg.

 

A lézergravírozás előtt nagyon fontos a lézerfej beállítása, a megmunkálandó anyaggal való összehangolása, mert különben elcsúszhat vagy pontatlan lehet a késztermék.

 

További előny, hogy a bélyegző elkészítéséhez nem kell klisé vagy bármely más eszköz, akár egyenként is rentábilis bélyegzőket készíteni és egymás után gyárthatóak különféle képű bélyegző szöveglemezek, vagy nagy mennyiségű gyártás közé szúrható alternatív egy darabos megrendelés, ami nem mindegy a gyártó kihasználtsága, illetve szolgáltatásai szempontjából.

 

 

Hátrány, hogy maga a lézergravírozógép – amely számos más feladatra is alkalmas, nem csak bélyegzőkészítésre – elég nagy befektetést kíván. Ha csak bélyegzőkészítésre használják, a forgalomtól függően elég lehet egy kisebb méretű és/vagy teljesítményű típus is.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom

Újdonság! Ricoh SP100 és SP201 toner utántöltés!

2017.
01.
12.

Nemrégen dobta piacra a Ricoh új kisirodai nyomtatócsaládját. Jellemzően a gyári kellékanyagok kifejezetten drágának mondhatóak, ráadásul nehezen beszerezhetőek.

Tovább olvasom

Mikor kell cserélni a nyomtatódobot vagy a tonert?

2017.
01.
12.

4 apró jel, amiből kiderül, hogy valamin változtatni kell

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!