Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Bélyegző az optometristáknak!

2016.
03.
10.

Az orvosoknak – köztudottan – törvényileg előírtan szükségük van bélyegzőre. Ez természetes dolog, és mi – köznapi emberek – örülhetünk is ennek. Miért?

Így sokkal kevesebb visszaélési lehetőséggel számolhatunk a receptek felírásakor, a csintalan nebulók orvosi igazolás „készítésénél”. Ez csak két példa arra vonatkozóan, hogy a bélyegző mennyire fontos hitelesítő eszköz még a XXI. században is. Persze, sokan erre azt mondják, hogy az autó-tolvajok is előnyben vannak a riasztórendszerek gyártóival szemben, ami bizonyos szinten sajnos, így is van. Ám mégis megnyugtató érzés, hogy néhány alapvető feltételnek minden hivatalos dokumentum meg kell, hogy feleljen!

 

 

Bár a szó szoros értelmében, az optomerista nem orvos, mégis nagyon közel áll szakmája egy szemész tevékenységéhez.

Nálunk még nem túl széles körben ismert a fogalom – optometria. Az optometrista képzés pedig Magyarországon épp úgy a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen folyik, mint az orvostanhallgatóké.

Ez a szakma a szemész orvos munkáját könnyíti meg, ahhoz igen hasonló területet érintve. Az optometrista tanul anatómiát, élettant és külön szemészeti anatómiát is. Ezen kívül szemészeti képzésben is részesülnek, méghozzá igen magas fokon. Az egyetem elvégzése után pedig optikákban, vagy szemész szakorvos mellett dolgoznak.

Feladatuk többek között a szemészeti szűrés, és ha szükséges, szemüveg vagy kontaktlencse felírása, különféle tanácsok és segítségek nyújtása viselésükkel kapcsolatban. Szemészeti betegségeket is kiszűrhetnek, illetve azt gyaníthatják, és ekkor speciális szakorvoshoz irányítják a betegeket.

 

 

Ebből következően természetesen bélyegzőre nekik is épp úgy szükségük van, mint a szó szoros értelmében vett orvos kollégáiknak, munkájuk megkönnyítése érdekében. Ők is ezzel hitelesíthetik tevékenységüket, igazolhatják és elismertethetik munkájukat. Valójában ez a bélyegző célja, csak úgy, mint az orvoslás területén.

Miután tervben van Magyarországon, hogy az optometristák tevékenységi körét kiszélesítsék, ezért lenne még nagyobb létjogosultsága a bélyegző használatnak.

Használhatnák a bélyegzőt az elvégzett szemvizsgálatkor, igazolások kiállításakor, vagy, ha egy elkészült szemüvegről állítanak ki hivatalos dokumentumot egy egészségbiztosítási pénztárnak, illetve számlázáskor is hasznos segítség lehet.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!