Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

A tintasugaras nyomtató működése 2.

2014.
12.
02.

Mire figyeljünk a nyomtatáskor?

 

Megfelelő papírminőség

Az egyik legfontosabb dolog, amire érdemes odafigyelni, hogy a tintasugaras nyomtatóhoz általában nem érdemes normál papírt használni, mert a felszívódó festékpöttyök eláztatják a papírt, és az hullámos lesz vagy el is kenődhet rajta a nyomtatás. Válasszunk speciális tintasugaras nyomtatóhoz való papírt. A másik, amire a papírválasztásnál oda kell figyelni, hogy a pigment festék a fényes papíron nem szívódik be, szintén kenődhet.

 

 

A fekete nyomtatás minősége

Ha szöveget nyomtatunk hétköznapi használatra, vagy kizárólag feketét (szürkét) használunk, állítsuk át a nyomtatót egyszínű használatra, mert előfordulhat, hogy a feketét is a többi színből keveri ki.

Több tintasugaras nyomtatón van olyan beállítási lehetőség, hogy „gazdag fekete”, amely mind a négy színt 100%-ban tartalmazza. Nyomtatója válogatja, olyan beállítás is létezik, amikor a feketét magentával mélyítik, ezek a változatok eredményeznek lézerminőségű, azaz a lézernyomtató által előállítotthoz hasonló színvonalú fekete nyomtatást.

Különleges papírra való nyomtatási beállítás lehet, ha a színes festék dye, és a fekete pigment, hogy a színeset alapnak használják, mert a fényes papíron a pigment megfolyik. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a színes nyomat ne látsszon ki a fekete alól.

Ha több színt használ a nyomtató fekete nyomtatáshoz, az azért is lehet, mert mondjuk egy szöveg színe csak feketének látszik a monitoron, de CMYK rendszerben nem az, ezért tesz hozzá más színeket is. Ha képkezelő szoftverből kívánunk feketét nyomtani, mindenképpen ellenőrizzük a nyomtatási beállításokat az adott szoftvernél is!

 

 

Színes nyomtatás

Minden nyomtatás előtt állítsuk be az elvárt minőséget. A színes kép minősége függhet a felbontás nagyságától (dpi). Ez azt mutatja meg, hogy egy adott területen hány pontból (pixelből) áll a kép. Minél többől, annál részletgazdagabb és színhűbb lesz a kép.

A monitor és a nyomtató felbontása ugyanannál a képminőségénél eltér egymástól, hiszen a nyomtató négyféle színből keveri ki egy pixel színeit.

Vannak olyan modern nyomtatók, amelyeknél a felsorolt négy színen kívül a ciánból és a magentából szerepel egy világosabb, esetleg a fekete más árnyalatai (fotó-fekete, fotó-szürke).

 

 

A színes nyomtatás esetén azt mindig számításba kell venni, hogy a monitor beállításai eltérhetnek a valós színektől, a nyomtató a beállítások alapján fog nyomtatni, ezért a kinyomtatott és a monitoron látható eredmény eltérhet egymástól.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!