Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

A nyomtató csatlakoztatása a számítógéphez

2015.
05.
18.

A nyomtató csatlakoztatása a számítógéphez elsőre nem tűnik bonyolult műveletnek, ám mégis érdemes számba venni néhány tényezőt, mely megkönnyítheti a készüléknek a gépünkhöz való csatlakozását.

 

Csatlakoztatási lehetőségek

A nyomtatók csatlakoztatására korábban az ún. párhuzamos port szolgált, ám ma ez már egyre kevesebb számítógépen található meg.

 

 

A legtöbb alaplap pl. már nem is tartalmazza. Ezért a legcélszerűbb, ha az USB csatlakozási felület mellett tesszük le a voksunk. Ez a leggyorsabb megoldás, és e felület minden számítógépen egész biztosan fellelhető, ideértve természetesen a hordozható típusokat is.

 

 

Egyes nyomtatók – az asztali számítógépek által támasztott elvárásokat is kielégítve – infravörös, bluetooth vagy akár WiFi-kapcsolaton keresztül is képesek kommunikálni, ámde ennek eléréséhez nélkülözhetetlen a megfelelő driverek feltelepítése a számítógépünkre.

 

 

 

Egyéb tudnivalók és speciális esetek

Megosztott, mások számára hozzáférhetővé tett nyomtatók esetében a gazdaszámítógép automatikusan továbbküldi a csatlakozó gép számára a telepítési információkat – ezt a lehetőséget is érdemes alkalmazni, hiszen ezáltal megbizonyosodhatunk afelől, hogy a kívánt  – a gazdagépével megegyező – telepítési konfigurálást hajtottuk végre.

 

 

A driver gazdagépen történő frissítése esetében viszont a többi kapcsolódó eszközön is érdemes frissítéseket végezni. Ezt az operációs rendszerek vagy érzékelik, vagy az a nem túl kellemes tény hívja fel rá a figyelmünket, hogy nyomtatási kísérletünk sikertelen, de az is előfordulhat, hogy még magát a nyomtatót sem találjuk a választható eszközök listáján.

 Ha többen használnak egy nagyteljesítményű nyomtatót, akkor ésszerűbb és praktikusabb megoldás azt nem egy konkrét számítógéphez csatlakoztatni.

 

 

Ezekben az esetekben a helyi hálózatra közvetlenül csatlakozó, külön nyomtatószerverrel kiszolgált berendezés telepítésével lehet orvosolni a helyzetet.

 

 

Mindehhez Rj-45-ös csatlakozás és megfelelő vezérlés is szükséges a nyomtatón.

 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Ha igazán gazdaságos üzemeltetésre vágysz

2019.
06.
05.

akkor HP M426FDN hálózati multifunkciós
másoló az amire szükséged van!

Tovább olvasom

HP DeskJet Ink Advantage 3775 - Minden egy készülékben!

2019.
05.
07.

Tökéletes mindazoknak, akiknek
megfizethető teljesítményre, stílusra
és többfunkciós készülékre van szükségük.

Tovább olvasom

Ideális választás vállalkozása számára - HP LaserJet Pro M130

2019.
04.
25.

Nyomtatás - beolvasás - másolás
egy megfizethető multifunkciós készülékkel.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!