Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

A kézi bélyegzők fajtái 2.

2015.
02.
26.

Folytassuk a tájékozódást a bélyegzők formai jellemzői alapján!

 

A bélyegzők fajtái működés szerint

 

A nyeles vagy gumipárnás bélyegzőkhöz külön festékpárna kell, amelyen festékezve lehet használni a bélyegzőt. Mivel használata kissé nehézkes, manapság már inkább olyan esetekben használják, ha nagy méretű a lenyomat (vagyis a bélyegző feje), vagy ha nem sima felületre kell nyomtatni (az önfestékező sínes bélyegzők csak tökéletesen sík felületen használhatóak).

 

A nyeles bélyegzőknek innovatívabb fajtáti a dátum vagy sorszámbélyegzők, amelyeken recés szélű tengelyforgató kerekek segítségével állíthatjuk be a gumiszalagon található számok közül a megfelelőt. Az összetettebb sorszámbélyegzők folyamatos vagy ugrásszerű lépésekben való sorszámozásra is alkalmasak.

 

 

Automata önfestékező bélyegzők

 

Felépítésük szerint ezek is lehetnek nyelesek vagy tégla alakú házzal rendelkezőek, alapanyagukat tekintve készülhetnek műanyagból vagy fémből. A fémházas változatokat azoknak ajánlják, aki nagyon sokat használják a bélyegzőt, hiszen a fém alkatrészek sokkal tartósabbak, mint a műanyagok.

 

 

Az automata önfestékező bélyegzők a házba iktatott festékpárnáról veszik a bélyegzéshez szükséges festéket. Ez a párnácska kivehető, a festékszintje utántölthető, sőt különféle színűek igény szerint cserélgethetőek. Létezik olyan önfestékező bélyegző, amely többszínű nyomat előállítására képes.

 

 

A dátumbélyegzőknek is van önfestékező változata, igény szerint akár műanyag, akár fém házzal.

 

 

Az automata bélyegzők szöveglemezét leggyakrabban lézergravírozással készítik el. Az eljárásról és a bélyegző adattartalmáról egy későbbi bejegyzésben részletesen lesz szó. Itt csak annyit említenénk meg, hogy az ilyen formátumú bélyegzők speciális fajtája az aláírás-bélyegző, amely egy-az-egyben jeleníti meg saját kezű aláírásunkat.

 

 

Zseb- vagy hordozható bélyegzők

A műanyagházas automata önfestékező bélyegzőknek vannak ugyan aprócska méretű változataik, de az igazán praktikus zsebbélyegzők önbecsomagoló szerkezetűek. Ez olyan felépítést jelent, amely garantálja, hogy a szerkezet a táskánkban/zsebünkben nem nyílik szét és festékez össze mindent, ugyanakkor a lehető legkisebbre összecsukható. 

 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!