Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

A kézi bélyegzők fajtái 1.

2015.
02.
26.

Bélyegzőket az üzleti élet és a hivatalos ügyek területén számtalan esetben használunk. A kis nyomtatóeszközöknek számtalan létjogosultsága van, az írás-kíméléstől a hitelesség tanúsításáig, és ennek megfelelően nagyon sokféle felépítésű és számtalan különböző funkcióval rendelkező bélyegzőkkel találkozhatunk.

A bélyegzőket többféle szempontból is csoportosíthatjuk, és mivel a piac ismerete segíthet a választásban is, most bemutatjuk ezeket a szempontokat.

 

 

Legyen rögtön az első szempontunk a „hivatalos” és „nem hivatalos” bélyegzők köre!

 

Jelenleg nincs olyan jogszabályban meghatározott jogkör, amelyet az üzleti élet során bélyegzővel kellene hitelesíteni. A hivatalos céges ügyiratokat (pl. szerződés) csak abban az esetben kell céges bélyegzővel kiegészíteni, ha a cégvezetés az aláírási címpéldányra az aláírások mellé elhelyezte a cég bélyegzőjét is. Ellenkező esetben az aláírás önmagában is hiteles (természetesen a formai követelmények betartása mellett, azaz a hivatalos papírnak a cég megfelelő adatait tartalmaznia kell).

Ezzel szemben ismerünk olyan hivatalokat és munkaköröket, ahol a pecséteknek és bélyegzőknek fontos hitelesítő szerepe van. Az orvosi pecsét, a közjegyzői és ügyvédi bélyegző stb. közös tulajdonsága az, hogy az aláírás csak a bélyegzővel együtt hiteles (ez utóbbi igazolja pl. a kamarai tagságot, amely egy orvos vagy ügyvéd működésének előfeltétele). A törvény ezekben az esetekben részletesen előírja a pecsétek formai és tartalmi paramétereit.

 

Gyakori eset, hogy azok, akik nem ismerik a hivatalos szabályozást, megbízhatóbbnak találnak egy céget, aki bélyegzőt használ, vagy egy hivatalos papírt, amelyen bélyegző szerepel. Érdemes azon elgondolkodni, hogy a bélyegzők „reklámértékét” ilyen módon ki óhajtjuk-e használni.

 

 

A “hivatalos” bélyegzőknek lehet egy másik, inkább félhivatalosnak tekinthető köre. Ezek olyan céges belső dokumentumokra kerülő hitelesítő jelek, amelyek nem hivatalos szervek előtt, hanem a dolgozók szemében tesznek hitelessé egy-egy dokumentumot. Ilyen bélyegzőket kaphatnak a cégen belül olyan munkatársak, akiknek a felelősségi köre egyedi egy-egy adott területen.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!