Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

A kézi bélyegzők fajtái 1.

2015.
02.
26.

Bélyegzőket az üzleti élet és a hivatalos ügyek területén számtalan esetben használunk. A kis nyomtatóeszközöknek számtalan létjogosultsága van, az írás-kíméléstől a hitelesség tanúsításáig, és ennek megfelelően nagyon sokféle felépítésű és számtalan különböző funkcióval rendelkező bélyegzőkkel találkozhatunk.

A bélyegzőket többféle szempontból is csoportosíthatjuk, és mivel a piac ismerete segíthet a választásban is, most bemutatjuk ezeket a szempontokat.

 

 

Legyen rögtön az első szempontunk a „hivatalos” és „nem hivatalos” bélyegzők köre!

 

Jelenleg nincs olyan jogszabályban meghatározott jogkör, amelyet az üzleti élet során bélyegzővel kellene hitelesíteni. A hivatalos céges ügyiratokat (pl. szerződés) csak abban az esetben kell céges bélyegzővel kiegészíteni, ha a cégvezetés az aláírási címpéldányra az aláírások mellé elhelyezte a cég bélyegzőjét is. Ellenkező esetben az aláírás önmagában is hiteles (természetesen a formai követelmények betartása mellett, azaz a hivatalos papírnak a cég megfelelő adatait tartalmaznia kell).

Ezzel szemben ismerünk olyan hivatalokat és munkaköröket, ahol a pecséteknek és bélyegzőknek fontos hitelesítő szerepe van. Az orvosi pecsét, a közjegyzői és ügyvédi bélyegző stb. közös tulajdonsága az, hogy az aláírás csak a bélyegzővel együtt hiteles (ez utóbbi igazolja pl. a kamarai tagságot, amely egy orvos vagy ügyvéd működésének előfeltétele). A törvény ezekben az esetekben részletesen előírja a pecsétek formai és tartalmi paramétereit.

 

Gyakori eset, hogy azok, akik nem ismerik a hivatalos szabályozást, megbízhatóbbnak találnak egy céget, aki bélyegzőt használ, vagy egy hivatalos papírt, amelyen bélyegző szerepel. Érdemes azon elgondolkodni, hogy a bélyegzők „reklámértékét” ilyen módon ki óhajtjuk-e használni.

 

 

A “hivatalos” bélyegzőknek lehet egy másik, inkább félhivatalosnak tekinthető köre. Ezek olyan céges belső dokumentumokra kerülő hitelesítő jelek, amelyek nem hivatalos szervek előtt, hanem a dolgozók szemében tesznek hitelessé egy-egy dokumentumot. Ilyen bélyegzőket kaphatnak a cégen belül olyan munkatársak, akiknek a felelősségi köre egyedi egy-egy adott területen.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Ha igazán gazdaságos üzemeltetésre vágysz

2019.
06.
05.

akkor HP M426FDN hálózati multifunkciós
másoló az amire szükséged van!

Tovább olvasom

HP DeskJet Ink Advantage 3775 - Minden egy készülékben!

2019.
05.
07.

Tökéletes mindazoknak, akiknek
megfizethető teljesítményre, stílusra
és többfunkciós készülékre van szükségük.

Tovább olvasom

Ideális választás vállalkozása számára - HP LaserJet Pro M130

2019.
04.
25.

Nyomtatás - beolvasás - másolás
egy megfizethető multifunkciós készülékkel.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!