Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

A fénymásológépek leggyakoribb hibái

2014.
09.
26.

A fénymásológép az irodák egyik leggyakoribb berendezése, ám egyben az idegesség gyakori forrása is lehet, ha nem üzemel tökéletesen. Mivel számtalan mindennapi feladat elvégzéséhez szükségünk van rá, nagy bosszúságot okozhat, ha a másolatok nem készülnek el, így nem tudunk haladni a munkával: a papír beragad, kifogy a tinta vagy a másolópapír, a nem működő gép egy furcsa kódot ír ki, a másolat olvashatatlan… Az alábbiakban a fénymásológépek leggyakoribb problémáit, illetve azok lehetséges megoldásait részletezzük.

                                                   

 

Beszorul a papír

A papír beszorulásának több oka lehet, például a nem megfelelő méretű vagy vastagságú papír használata, illetve a túl sok papír behelyezése. Ha egy bosszús munkatárs megpróbálja kirángatni a beszorult papírdarabot, az elszakadhat, és kisebb fecnik kerülhetnek a gép belsejébe, amely további problémákat okozhat; ezért érdemes e helyett a használati utasítás tanácsait követni.

 

Idő előtt kifogy a tinta

Még akkor is előfordulhat, hogy túl hamar kifogy a tinta, ha megkéri kollégáit, csak a legfontosabbakat nyomtassák ki. Ráadásul ez általában csak akkor derül ki, amikor egy határidős dokumentumot kellene kinyomtatni, azon pedig csíkok éktelenkednek. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a nem ügyfeleknek szánt dokumentumokat alacsonyabb minőségben nyomtatjuk ki.

 

Túlmelegedés

Még ha a fénymásoló légkondicionált helyiségben áll is, könnyen előfordulhat, hogy túlmelegedhet; ez pedig akár baleseteket is okozhat. Érdemes figyelni a készülék kijelzőjét, hogy időben megkapjuk a figyelmeztető üzenetet; illetve ne működtessük a fénymásolót szünet nélkül.

 

Bonyolult hibakódok

A fénymásológép a meghibásodásokat kódok formájában jelzi. Némelyik, mint a tinta kifogyása vagy a papírtorlódás elég egyértelmű, mások viszont a kollégák számára értelmezhetetlenek. Például a gép jelez akkor is, ha nincs rendesen becsukva, vagy ha a papírt a kétoldalas nyomtatáshoz megfordító alkatrészekre tinta került. A gyakran megjelenő hibakódokat „fordítsuk le”, nyomtassuk ki, és tegyük ki a faliújságra a fénymásoló fölé. Így a kollégák el tudják dönteni, szükséges-e szerelőt hívniuk, vagy maguk is meg tudják oldani a problémát.

 

 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom

Újdonság! Ricoh SP100 és SP201 toner utántöltés!

2017.
01.
12.

Nemrégen dobta piacra a Ricoh új kisirodai nyomtatócsaládját. Jellemzően a gyári kellékanyagok kifejezetten drágának mondhatóak, ráadásul nehezen beszerezhetőek.

Tovább olvasom

Mikor kell cserélni a nyomtatódobot vagy a tonert?

2017.
01.
12.

4 apró jel, amiből kiderül, hogy valamin változtatni kell

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!