Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

A bélyegzőgyártás fejlődése

2016.
03.
29.

A világ első ismert kézi bélyegzőjét 1449-ben használták Velencében „Mediolarum Cursores“ (országok futára) felirattal, melyet postai bélyegzőként alkalmaztak. Ez egy kör alakú pecsét volt, középen Francesco Sforza milánói herceg címerével. Ezekből az időkből nem maradt fenn számottevő vizsgálati lelet, de a XVII. század közepétől már elegendő anyagot őriztek meg, melyeken a pecsét lenyomatok vizsgálhatóak voltak. Ezekhez a régi nyomatkészítőkhöz pecsétviaszt használtak, mellyel bizalmas leveleket, hivatalos iratokat zártak le. A pecséten legtöbbször címerek, monogramok szerepeltek mintául.

 

 

Hamarosan megjelentek a dátummal ellátott pecsétek, amiket  elsősorban a postai tevékenység koordinálására használtak. 

 

A ma is használt gumis bélyegzők története a gumi felfedezésével kezdődött.

 

A gumi mai formáját Charles Goodyear kísérletezése folyamán nyerte el. Mr. Goodyear véletlenül egy kis nyersgumit ejtett forró kénbe, ennek következtében a gumi megszilárdult, hőmérséklet-változásra nem reagált jelentős mértékben. A vulkanizálás szó bizonyára Önnek is ismerős – hát innen ered. Ennek a felfedezésnek köszönhetjük, hogy a ma használt bélyegzők gumilemeze könnyen alakítható, de strapabíró.

 A bélyegzők gyártása az 1900-as években lendült fel. Eleinte főképp dátum, vagy automata sorszámozó bélyegzőket készítettek a mesterek. Anyaguk fa és fém volt.

 

              

 

A technika fejlődésének következményeként megjelentek a változatos formájú és színű műanyag bélyegzők, melyeket ma már számtalan felhasználási területen alkalmaznak. Vállalatok arculatának részét képezik, postai felhasználásuk elengedhetetlen, az alkalmazási területek sora pedig végtelen! A bélyegzés betört a gyermekjátékok, a marketing, de még a konyhai eszközök piacára is. Önnek van már megfelelő bélyegzője?

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!