Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

A bélyegzőfestékek széles kínálata

2015.
03.
20.

Sokat írtunk már a bélyegzők fejlődéséről, különféle fajtáiról, a felhasználás céljairól, a szerkezetről és a működésről, de még nem esett szó a bélyegzők „lelkéről” a festékekről. Pedig igen sok fajtájuk létezik, hiszen a bélyegzők felhasználása nem csak abból a szempontból megközelíthető, hogy milyen gyakran vagy milyen adattartalommal kell, hogy rendelkezzenek.

Másik elemzési szempont lehet, hogy milyen felületre szánjuk a nyomtatandót, milyen hatással kell, hogy látsszon a kép/szöveg, vagy hogy milyen körülmények közé fog kerülni a nyomtatott dolog (UV-fénybe, fagyasztóba, nedves közegbe stb.). Ebből a szempontból kerülnek fókuszba a festékek vagy tinták, amelyek összetétele függ a célfelülettől, a szín- és fényhatásoktól, az elvárt tartósságtól, illetve a nyomtatással szembeni egyéb elvárásoktól (pl. vízállóság).

 

 

Milyen felületekre bélyegezhetünk?

Ha bélyegzés, akkor papír – gondolná a tájékozatlan elme, aki azt hiszi, hogy bélyegezni csak az irodákban szoktak. Természetesen nem csak szerződések végére kerülhet bélyegző, mégis elmondhatjuk, hogy a bélyegzés célfelülete elsősorban a papír. Papírból is léteznek azonban nagyobb, illetve kisebb nedvszívó tulajdonsággal rendelkezőek, és bizony ezt a tulajdonságot is képesek lekövetni a tinták. Az erősebben nedvszívó felületekre vízbázisú festékeket szoktak javasolni, a kevésbé nedvszívókhoz azért jobb az alkohol alapú, mert a fel nem szívódott mennyiség könnyen elpárolog, így gyorsan megszárad.

 

Bélyegezhetünk textilre is, itt a választás szempontja lehet, hogy kimosható legyen vagy sem.

 

Nem nedvszívó, kemény felületekre (fém, műanyag, fényes papír) külön tintacsoportot ajánlanak a gyártók. Ezek között találhatunk külön nagyon gyors száradású festékeket is.

 

Különleges csoportot képeznek a bélyegzőfestékek között az étellel valamilyen módon kapcsolatba kerülő bélyegzőkben alkalmazottak. Természetes módon ezek nem tartalmazhatnak mérgező anyagokat, de fontos, hogy a festékanyag ne lépjen reakcióba az étel összetevőivel (pl. zsírtartalom), mert ennek következtében is keletkezhetnének nemkívánatos vegyületek, vagy ennek eredményeképpen megváltozhatnak a festék látható tulajdonságai (pl. elvesztheti a színét). Létezik külön ételfesték sajtra, tojásra és húsokra.

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!