Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

A 3D nyomtató gyakorlati jelentősége a hétköznapi élet területén

2015.
02.
17.

A hétköznapi ember nem biztos, hogy tudja értékelni, vagy megfelelően a helyén tudja kezelni a 3D nyomtatás óriási jelentőségét. Persze, hallottunk ilyeneket, hogy „olyan formákat lehet vele előállítani, amit eddig más technológiával soha”, meg „sokkal olcsóbban lehet modellezni tárgyakat, mint eddig bármilyen módszerrel” stb., de a laikus nem tudja ezeket eseményszintre lefordítani. Vagyis nem tudja elképzelni mi történik a gyakorlatban, és hogy annak ami történik, mi lehet a következménye.

 

Nézzünk néhány gyakorlati példát, hogy a kevésbé technikai beállítottságú érdeklődőknek is megmozgassuk a fantáziáját!

 

Nagyformátumú 3D nyomtatás

Bizony, 3D nyomtatóval nyomtattak már házakat is, nem is kicsiket! Sanghajban készültek a 15 x 10 x 6,6 méteres alapterületű vityillók, az „építkezés ideje” pár óra volt, a gép szintenként rakta le a műanyagcseppeket. A ház építési költsége nem haladta meg az 5000 dollárt.

 

 

Forgatásokhoz, ha a kellékautó beszerzése eredetiben horrorisztikus költségeket jelentetne, nyomtatnak egy hozzá hasonlót. Természetesen ez nem működik úgy, mint az eredeti modell, de ha nem egyben, hanem kisebb elemekből nyomtatják ki, akkor részletgazdagsága sokat javul és néhány funkciója működhet is (pl. ajtónyitás).

 

 

 

Lakberendezés

A 3D nyomtató, azon működési elve folytán, hogy rétegről-rétegre haladva építi fel a térbeli tárgyakat, képessé vált arra, hogy bonyolult és összetett térbeli alakzatokat hozzon létre, mint pl. egymásba fonódó testek, szülő-gyerek alakzatok stb. Ezt a bútor- és lámpatervezők, valamint egyéb lakberendezési, illetve használati tárgyak tervezői örömmel használják ki. Így születnek pl. a különféle furcsa alakú lámpák, amelyek elkészítésére korábban nem volt technológia, vagy rendkívül drága lett volna az előállításuk.

 

 

Aranyos ötlet, és izgalmas kihívás: a gyermekrajzokból 3D szobrocskát nyomtatni. Bizony a 3D nyomtató erre is képes, pontosabban, ha grafikai programmal 3D-s képet készítünk a gyermekrajból, azt már elérhető áron kinyomtathatjuk.

 

Gasztronómia

El sem hisszük, hogy már ételt is lehet nyomtatni! Pedig már kifejlesztésre került a Fodini elnevezésű ételnyomtató, amely a legkülönfélébb anyagokból, a 3D modell betöltése után igény szerint pizzát, kuglófot vagy macaront nyomtat.

 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!