Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

A 3D nyomtatás innovációi

2015.
02.
11.

Még fel sem fogtuk igazán, hogy mi a 3D nyomtatás (aki tényleg így van ezzel, olvassa el cikkünket itt), vagy ha értjük, még biztosan nem látjuk át a hétköznapi életben való jelentőségét, és a tudomány máris tovább lépett. A kísérletek napjainkban már arról folynak, hogy mi van akkor, ha nem műanyag cseppekkel dolgozik a nyomtató, hanem például textilszálakkal.

 

 

Ehhez készült már átalakított gép is, amelyben a műnyagcsepp-fecskendező nyomtatófejet cérna vezetésére képes tűre cserélték, a műanyag-töltetet pedig zsenília-szálakra. A végeredmény egy pihe-puha plüssmackó lett. A kutatások célja nem az, hogy a kötőgépeket 3D nyomtatókra cseréljék ki, hanem annak lehetőségeit szeretnék felmérni, hogy megoldható-e, hogy 3D nyomtatással textilekbe, illetve plüss állatokba olyan elektronikát rejtsenek el, amelynek feladata az ember testi funkcióinak a nyomon követése.

 

 

Eddig ilyen elekronikus biológiai funkciófigyelő szerkezeteket karórákba helyezték el, de ez sokszor nem megoldható vagy kényelmetlen, és sokkal célravezetőbb lenne, ha mondjuk a testen hordott ruhákban vagy az éjszakai „alvópajtásokban” lehetne a szenzorokat elhelyezni.

 

Egyelőre a technikusok illesztették be a nyomtatási folyamat közben az érzékeny elektronikát, mert azt még meg kell oldani, hogy a „tűfejű” nyomtató ne tegye tönkre az alkatrészeket, vagy a kemény alkatrészek ne roncsolják a tűt.

 

Mindeközben kutatások folynak arra vonatkozóan is, hogy az eredeti, műanyaggal dolgozó 3D nyomtató képes-e a nyomtatás közben beépíteni az elektronikát a műanyag tárgyakba. Ezen a területen kifejezetten biztatóak a kilátások, hiszen készült olyan készülék, amely a technikus által behelyezett chipet be tudja kötni az áramkörbe, zárt elektronikus rendszert képezve ezzel, amely ráadásul még feltörésbiztos is.

 

 

Sajnos a kifejlesztett gép még rendkívül drága, szemben a ma már hétköznapinak számító 3D nyomtatók laptop kaliberű áraival, a továbbfejlesztett Voxel8 elnevezésű készülék nagyjából egy kisautó árába (kb. 9000 dollárt) kerül.

 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Ha igazán gazdaságos üzemeltetésre vágysz

2019.
06.
05.

akkor HP M426FDN hálózati multifunkciós
másoló az amire szükséged van!

Tovább olvasom

HP DeskJet Ink Advantage 3775 - Minden egy készülékben!

2019.
05.
07.

Tökéletes mindazoknak, akiknek
megfizethető teljesítményre, stílusra
és többfunkciós készülékre van szükségük.

Tovább olvasom

Ideális választás vállalkozása számára - HP LaserJet Pro M130

2019.
04.
25.

Nyomtatás - beolvasás - másolás
egy megfizethető multifunkciós készülékkel.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!