Ajánlatkérés

Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen, vagy hagyjon üzenetet!

Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

A 3D nyomtatás innovációi

2015.
02.
11.

Még fel sem fogtuk igazán, hogy mi a 3D nyomtatás (aki tényleg így van ezzel, olvassa el cikkünket itt), vagy ha értjük, még biztosan nem látjuk át a hétköznapi életben való jelentőségét, és a tudomány máris tovább lépett. A kísérletek napjainkban már arról folynak, hogy mi van akkor, ha nem műanyag cseppekkel dolgozik a nyomtató, hanem például textilszálakkal.

 

 

Ehhez készült már átalakított gép is, amelyben a műnyagcsepp-fecskendező nyomtatófejet cérna vezetésére képes tűre cserélték, a műanyag-töltetet pedig zsenília-szálakra. A végeredmény egy pihe-puha plüssmackó lett. A kutatások célja nem az, hogy a kötőgépeket 3D nyomtatókra cseréljék ki, hanem annak lehetőségeit szeretnék felmérni, hogy megoldható-e, hogy 3D nyomtatással textilekbe, illetve plüss állatokba olyan elektronikát rejtsenek el, amelynek feladata az ember testi funkcióinak a nyomon követése.

 

 

Eddig ilyen elekronikus biológiai funkciófigyelő szerkezeteket karórákba helyezték el, de ez sokszor nem megoldható vagy kényelmetlen, és sokkal célravezetőbb lenne, ha mondjuk a testen hordott ruhákban vagy az éjszakai „alvópajtásokban” lehetne a szenzorokat elhelyezni.

 

Egyelőre a technikusok illesztették be a nyomtatási folyamat közben az érzékeny elektronikát, mert azt még meg kell oldani, hogy a „tűfejű” nyomtató ne tegye tönkre az alkatrészeket, vagy a kemény alkatrészek ne roncsolják a tűt.

 

Mindeközben kutatások folynak arra vonatkozóan is, hogy az eredeti, műanyaggal dolgozó 3D nyomtató képes-e a nyomtatás közben beépíteni az elektronikát a műanyag tárgyakba. Ezen a területen kifejezetten biztatóak a kilátások, hiszen készült olyan készülék, amely a technikus által behelyezett chipet be tudja kötni az áramkörbe, zárt elektronikus rendszert képezve ezzel, amely ráadásul még feltörésbiztos is.

 

 

Sajnos a kifejlesztett gép még rendkívül drága, szemben a ma már hétköznapinak számító 3D nyomtatók laptop kaliberű áraival, a továbbfejlesztett Voxel8 elnevezésű készülék nagyjából egy kisautó árába (kb. 9000 dollárt) kerül.

 

101 mellék - üzlet, értékesítés 
102 mellék - bélyegzőkészítés
103 mellék - szerviz 

HÉTKÖZNAP 800-1700
HÉTVÉGÉN ZÁRVA

 

Miért kockáztatná céges és személyes adatainak biztonságát?

2018.
06.
05.

Semmisítse meg szükségtelen dokumentumait gyorsan, tisztán és könnyedén!
Válasszon igényeinek megfelelő iratmegsemmisítőt a Fellowes termékcsaládból

 

Tovább olvasom

Új generációs HP nyomtató a Tonerklinika üzletében

2018.
05.
24.

Lépjen be a 21-ik századba.
Használja nyomtatóját lakása vagy irodája bármely pontjáról.
Élvezze a kötetlenség és az elérhető árú nyomtatás előnyeit.

Tovább olvasom

Xerox Phaser3020/ WorkCentre3025 nyomtató toner utántöltése a Tonerklinikán

2017.
01.
12.

A Xerox kis irodai, otthoni lézernyomtató újdonsága, a Xerox Phaser3020 és a WorkCentre3025 . gyártó mind a két készülékhez egy kezdő, csökkentett, úgynevezett demó kazettát biztosít. A Tonerklinikán ez sem okoz problémát. A toner felújítása során felszabadítjuk a kapacitást teljes értékűre, így nem szükséges még egy új tonert vásárolni.

Tovább olvasom
További bejegyzések
Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre és maradjon naprakész!